Από το κυβερνητικό στρατόπεδο προειδοποιούν πως η συζήτηση που θα διεξαχθεί το βράδυ της Τρίτης σε επίπεδο αρχηγών στην Βουλή για την δικαιοσύνη και την διαφθορά, δεν θα έχει προηγούμενο. Και ήδη, τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα δείχνουν πως πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση θα περάσει σε άλλο επίπεδο.

Οι διάλογοι που φέρεται να είχε ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος με έναν εκ των κατηγορουμένων δημοσιογράφων για εκβιασμούς, είναι απλά η πρόγευση για το τι θα ακολουθήσει στην συζήτηση της Τρίτης. Όλο αυτό το διάστημα, οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού δεν αφήνουν να διαρρεύσει τίποτα από εκείνα που θα πει κατά την διάρκεια της συζήτησης. Αφήνουν όμως να εννοηθεί πως είναι αποφασισμένοι να χτυπήσουν με όσα μέσα διαθέτουν την Νέα Δημοκρατία και να προσπαθήσουν να στριμώξουν στα σχοινιά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα αποτελέσει τον κυρίαρχο πολιτικό στόχο των επιθέσεων του Αλέξη Τσίπρα. Εκείνοι που θα δεχτούν τον κύριο όγκο των πυρών του, δεν είναι άλλοι παρά οι άνθρωποι του περιβάλλοντος του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αλλά και όσοι από το παλιό σύστημα βρέθηκαν δίπλα στον Μητσοτάκη, όπως ο Κουμουτσάκος.

Χρησιμοποιώντας αυτή την τακτική, εκτιμούν πως θα φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση  τον Μητσοτάκη, αφού είτε θα κληθεί να καλύψει τον Σαμαρά και να φορτωθεί επί της ουσίας τα όσα -θεωρούν εκείνοι- επιλήψιμα, είτε δεν θα απαντήσει σε αυτές τις επιθέσεις, σπέρνοντας εκ των πραγμάτων διχόνοια στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, θα προσπαθήσει να βγάλει τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο από την δύσκολη θέση που έχει βρεθεί μετά από τις εναντίον του καταγγελίες για παρέμβαση στο έργο εισαγγελικής λειτουργού. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να υπερασπιστεί τον Παπαγγελόπουλο, υποστηρίζοντας ότι ότι η όποια παρέμβαση του, δεν έγινε στην κατεύθυνση της συγκάλυψης μιας υπόθεσης, αλλά στην αποκάλυψη της.

Και σε εκείνο το σημείο θα αρχίσουν οι επιθέσεις εναντίον συγκεκριμένου επιχειρηματία, στην υπόθεση του οποίου φέρεται να παρενέβη ο Παπαγγελόπουλος. Εκεί, τα όπλα θα στραφούν και εναντίον του Βαγγέλη Βενιζέλου, οποίος σύμφωνα με καταγγελίες του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Νίκου Σιφουνάκη, παρενέβη στην δικαιοσύνη υπέρ του συγκεκριμένου επιχειρηματία. Επίσης, στο στόχαστρο του Πρωθυπουργού θα βρεθεί σύμφωνα με πληροφορίες και μεγάλος εκδότης, με τον οποίο το Μαξίμου βρίσκεται σε ανοιχτή σύγκρουση τον τελευταίο καιρό.