Τις πόρτες της στους πολίτες, ακόμη και στα μη μέλη του κόμματος, ανοίγει η ΝΔ στο επόμενο διάστημα με ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, που δεν έχει εφαρμοστεί ξανά στο παρελθόν από ελληνικό πολιτικό κόμμα. Το project έχει τίτλο «Συμμετέχω στη Νέα Δημοκρατία – το άνοιγμα στην κοινωνία» και πρόκειται να ξεκινήσει να τρέχει άμεσα υπό την επίβλεψη του αν. Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρη Αυγενάκη, ενόψει του 10ου Τακτικού Συνεδρίου.

Η δράση αυτή περιλαμβάνεται στους αρχικούς σχεδιασμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη για την μετεξέλιξη και την αναδιοργάνωση της ΝΔ και προβλέπει το διάλογο του κόμματος με την κοινωνία και την συμμετοχή στα δρώμενα του κόμματος, όχι μόνο των μελών, αλλά όλων των ενεργών στελεχών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν θα σταματήσει στο Συνέδριο, αλλά θα συνεχιστεί και μετά προκειμένου να υπάρχει ανοικτή η γραμμή με την κοινωνία.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, οι βασικοί στόχοι του προγράμματος «Συμμετέχω στη Νέα Δημοκρατία», είναι πέντε:

*η ενεργοποίηση του διαλόγου με την κοινωνία,

*η διεύρυνση του ακροατηρίου της ΝΔ,

*η συμμετοχή εθελοντών στο κόμμα,

*η δημιουργία δεξαμενής νέων στελεχών

*η δημιουργία διευρυμένης θεματολογίας με ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία.

Κεντρικό σύνθημα του προγράμματος θα είναι το «Συμμετέχουμε, Συζητάμε, Συνδιαμορφώνουμε», που θα υπάρχει και στις διαδικτυακές ενέργειες.

Πως θα λειτουργεί

Στο site της ΝΔ και στη συγκεκριμένη δράση θα υπάρχει ερωτηματολόγιο με συγκεκριμένες ερωτήσεις, όπου ο κάθε πολίτης (μέλος ή μη της ΝΔ) θα μπορεί να επιλέγει να ενεργοποιηθεί και να συμμετέχει στους 25 γαλάζιους Τομείς Κοινοβουλευτικού Έργου και στις 13 Γραμματείες του κόμματος και στις Γραμματείες Αυτοδιοίκησης, Παραγωγικών Φορέων, Επιστημονικών Φορέων, Κοινωνία & Κόμματος, Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων, Γυναικείων Θεμάτων, Απόδημου Ελληνισμού, Προγράμματος, Πολιτικού Σχεδιασμού, Αγροτικού και Οργανωτικού & Συνδικαλιστικού.

Στόχος των στελεχών της ΝΔ είναι να εμπλακούν στη διαμόρφωση της πολιτικής της ΝΔ οι πολίτες, ενεργά στελέχη του επιστημονικού τομέα, της αγοράς, του δημοσίου τομέα, των τοπικών κοινωνιών, αλλά και πολίτες από όλη τη χώρα και οι Γραμματείες, που με εντολή του κ. Μητσοτάκη, θα συντονίζονται από τον κ. Αυγενάκη, να αποτελέσουν πραγματικά think tanks. Άλλωστε, όπως υπενθύμιζαν από τη Συγγρού, πρώτο τεστ έγινε ήδη με επιτυχία από τη Γραμματεία Προγράμματος και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη, όταν στην πρόσκληση προς τους επιστήμονες και τα στελέχη της αγοράς να συμμετέχουν στην κατάρτιση του γαλάζιου κυβερνητικού προγράμματος κατατέθηκαν περισσότερες από 850 αιτήσεις, κυρίως από μη μέλη.

Για την υλοποίηση του project θα αξιοποιηθεί το διαδίκτυο, όπου επικοινωνιακά θα υποστηριχθεί από την ομάδα των Social Media της ΝΔ υπό τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη και θα τρέξει σε συνεργασία με τη Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού, με τους Γιάννη Οικονόμου και Μαίρη Ζαννή επικεφαλής. Ρόλο θα στο όλο πρόγραμμα θα έχουν και οι τοπικές Περιφερειακές Επιτροπές.