current views are: 9

27 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση11:41

Ο Νίκος Νικολόπουλος για το νέο κόμμα Καρατζαφέρη

Τα χαρτιά του άνοιξε στον Τάκη Χατζή ο Πρόεδρος των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, αμέσως μετά την συνέντευξη που παρεχώρησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης στην εκπομπή «Ακραίως», με αφορμή την πρότασή του, για την δημιουργία νέου κόμματος.

Δημοσίευση 11:41’

Τα χαρτιά του άνοιξε στον Τάκη Χατζή ο Πρόεδρος των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, αμέσως μετά την συνέντευξη που παρεχώρησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης στην εκπομπή «Ακραίως», με αφορμή την πρότασή του, για την δημιουργία νέου κόμματος.

Τα χαρτιά του άνοιξε στον Τάκη Χατζή ο Πρόεδρος των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, αμέσως μετά την συνέντευξη που παρεχώρησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης στην εκπομπή «Ακραίως», με αφορμή την πρότασή του, για την δημιουργία νέου κόμματος.

Τα κυριότερα σημεία της συζήτησής με τον κ. Νικολόπουλο:

«Γνωρίζετε, ότι καθ’ όλο το διάστημα των μαύρων μνημονιακών χρόνων, συνεχίζονται οι σεισμοί και οι μετασεισμοί σε όλο το φάσμα του πολιτικού συστήματος. Βουλευτές ανεξαρτοποιούνται ή διαγράφονται από τα κόμματα τους  και πάνω από το 50% των πολιτών απέχει και δεν συμμετέχει στις εκλογές και ως εκ τούτου δεν ψηφίζει και έχει γυρισμένη την πλάτη του στην πολιτική και τα κόμματα.

Πολίτες και πολιτικά στελέχη βρίσκονται σε επαφές και διεργασίες με στόχο την μετουσίωση των προβληματισμών τους σε πολιτική έκφραση-κίνηση.

Παρότι είναι διαπιστωμένη και επείγουσα η δημιουργία και η έκφραση του ανεκπροσώπητου χώρου της κοινωνικής Χριστιανοδημοκρατίας, δεν πρέπει να γίνει εσπευσμένα και προπαντός πρόχειρα. Προσφάτως  έγινε γνωστή η πρόταση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γ. Καρατζαφέρη για τη συγκρότηση ενός νέου πολιτικού σχηματισμού.  Δεν είναι εύκολο να φτάσει κάποιος από την θεωρία στην πράξη και ιδιαίτερα στις μέρες μας, δεν είναι καθόλου εύκολο να ξεκινήσει κάποιος ένα νέο κόμμα καθώς η αποσύνθεση του πολιτικού σκηνικού στα μνημονιακά χρόνια έχει ήδη δημιουργήσει μία πλειάδα πολιτικών φορέων, που στις περισσότερες των περιπτώσεων υπήρξαν διάττοντες αστέρες.

Για τους λόγους αυτούς, το περασμένο Σάββατο συγκλήθηκε εκτάκτως η 7η εθνική συνδιάσκεψη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, που συζήτησε και κλήθηκε να απαντήσει στα ερωτήματα που έθεσα μόλις νωρίτερα, επαναδιατυπώνοντας παράλληλα την βούληση των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών για την επαναφορά της πολιτικής στις ηθικές αξίες του ελληνικού έθνους και τις παρακαταθήκες της κοινωνικής Χριστιανοδημοκρατίας.

Η έκτακτη συνδιάσκεψη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, κατέληξε πως πράγματι, υπάρχει χώρος για την δημιουργία ενός νέου ισχυρού πολιτικού φορέα στον χώρο της κεντροδεξιάς, εφόσον μία μεγάλη μερίδα πολιτών, αισθάνονται πολιτικά άστεγοι και αναζητούν ένα κόμμα, που κυρίως θα υπερασπίζεται τις αρχές και τις αξίες της παραδοσιακής ελληνικής κεντροδεξιάς ή για να το εκφράσω διαφορετικά, της κοινωνικής Χριστιανοδημοκρατίας. Οι απέχοντες της κάλπης έγιναν περισσότεροι των ψηφιζόντων. Οι Νεοδημοκράτες μετά την συγκυβέρνηση Σαμαρά-Παπανδρέου-Βενιζέλου, που επέφερε και την μνημονιακή μετάλλαξη της Ν.Δ. αλλά ακόμα χειρότερα μετά την εκλογή του αμφιλεγόμενου και ακραία νεοφιλελεύθερου Μητσοτάκη, έχουν απομακρυνθεί. Έτσι τα ποσοστά του Κώστα Καραμανλή αποτελούν τους εφιάλτες των Μητσοτάκηδων και των Σαμαραίων.

Κατ’ ουσίαν, λείπει αυτό το κόμμα που θα υπερασπίζεται τις αρχές του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ο κ. Κ. Μητσοτάκης παρά το γεγονός πως κρατάει τα αρχεία του και την σφραγίδα αυτού του ιστορικού κόμματος, επιχειρεί συστηματικά να το μετατρέψει σε «ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΪΚΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ» πλήρως υποταγμένο στην λογική και στα συμφέροντα κάποιων ελίτ και όσων εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η πιστή εφαρμογή των μνημονίων και η νεοφιλελεύθερη συνταγή μπορεί να είναι η λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύω πως είναι ο μεγαλύτερος λαϊκιστής του νεοφιλελευθερισμού, ο καλύτερος εκφραστής του δόγματος της νέας τάξης και του εθνομηδενισμού καθώς και το άξιο πριγκιπόπουλο της εγχώριας διαπλοκής. Είναι ένας πολιτικός που δεν το κρύβει, στοχεύει να έρθει στην εξουσία, μόνο και μόνο για να εφαρμόσει καλύτερα τις μνημονιακές συνταγές αλλά και τις ντιρεκτίβες του αποχριστιανισμού, της πολυπολιτισμικότητας και της πολιτικής ενσωμάτωσης των μουσουλμανικών πληθυσμών στην πατρίδα μας!

Κάποιος θα πρέπει όμως να πει στον κ. Μητσοτάκη ότι η ελληνική κεντροδεξιά, δεν είναι η πολιτική πτέρυγα των ελίτ ούτε η θεραπαινίδα των ξένων δυνάμεων. Είναι ο χώρος που με απόλυτη καθαρότητα και περηφάνια υπερασπίζεται την  πατρίδα, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ελληνικότητα, δηλαδή τις παραδόσεις και την πίστη της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας.

Ο κ. Μητσοτάκης θέλει δεν θέλει θα αποκαλυφθεί…

Ας μας πει γιατί θα πρέπει εμείς οι κεντροδεξιοί πολίτες και πολιτικοί να ντρεπόμαστε επειδή μιλάμε για πατρίδα και Ορθοδοξία;

Ας μας πει γιατί θα πρέπει να λοιδορούμαστε ως λαϊκιστές, επειδή δεν αποθεώνουμε τους τραπεζίτες, τους μηντιάρχες και κάθε άλλο γρανάζι του συστήματος που ευθύνεται για την  χρεοκοπία της χώρας;

Ας μας πει γιατί θα πρέπει να αισθανόμαστε ενοχές επειδή ακόμα μπορούμε να διαχωρίζουμε το ανθρωπιστικό μας χρέος προς τους πρόσφυγες από την επέλαση του μουσουλμανισμού στον ευρωπαϊκό κόσμο;

Ας μας πει αυτός και κάθε ευρωλιγούρης τελικά πρέπει να είμαστε με την Ευρώπη των πατρίδων ή με την Ευρώπη των απάτριδων;

Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες δεν έχουν κανένα λόγο να ντρέπονται ή να αισθάνονται ενοχές γι’ αυτό που είναι. Αντίθετα, έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται περήφανοι για τις αρχές τους, αλλά και θυμωμένοι με τους πολιτικούς που τους «πούλησαν» και παραδόθηκαν στην κακώς εννοούμενη «πολιτική ορθότητα».

Να γιατί λοιπόν υπάρχει χώρος στην κεντροδεξιά για την δημιουργία ενός ισχυρού πολιτικού φορέα. Μόνο που για να είναι ισχυρός αυτός ο φορέας πρέπει να διασφαλίζει ορισμένες προϋποθέσεις.

Πρώτον, να μην αλέσει σε κάποιες κατευθυντήριες μυλόπετρες όλες τις αποχρώσεις της κεντροδεξιάς

Δεύτερον, να αποτελεί σύναξη όλων όσων υποστηρίζουν την κοινοβουλευτική δημοκρατία και να κατανοούν ότι ελευθερία και δημοκρατία, αποτελούν δίδυμες αδελφές και ταυτόσημες έννοιες.

Τρίτον, να διαμορφώσει από την αρχή παντελώς διαφανείς  λειτουργίες και διαδικασίες που θα αναδείξουν μία κρυστάλλινη και συλλογική ηγεσία, μέσα από την διαδικασία ενός ιδρυτικού συνεδρίου, με αδιάβλητες διαδικασίες.

Τέταρτον, να έχει ένα εξίσου κρυστάλλινο καταστατικό, αλλά και ένα συγκεκριμένο σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας.

Η τελευταία παράμετρος έχει να κάνει καθαρά με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα και καμία εξέλιξη δεν θα προχωράει εάν δεν έχει πάρει το πράσινο φως της Εθνικής Συνδιάσκεψης.

Καταλήγοντας λοιπόν, σας λέω ότι είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε σε οποιαδήποτε συζήτηση, χωρίς εγωισμούς και προαπαιτούμενα, αλλά με καθαρές θέσεις και απόψεις. Στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα από την αρχή στρατευθήκαμε στο όραμα μίας παράταξης που θα επαναφέρει την ελληνική κεντροδεξιά στην λαϊκή της βάση. Αναμένουμε  λοιπόν από τους φίλους συνοδοιπόρους, καθαρές προτάσεις και μία ειλικρινή συζήτηση, γνωρίζοντας πως ο δρόμος είναι ενδεχομένως μακρύς και δύσκολος.

Τίποτα όμως δεν είναι πιο δύσκολο όμως από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πατρίδα. Και αυτό είναι απείρως σημαντικότερο γεγονός που δημιουργεί την ανάγκη να υπερβούμε όλα τα εμπόδια».


σχετικα αρθρα