current views are: 14

27 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση12:58

Σάλος στην αντιπολίτευση για τη δήλωση Μάρδα περί… επενδυτών μεταναστών

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του υφυπουργού εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα, για σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα εξεταστεί το οικονομικό προφίλ των προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας.

Δημοσίευση 12:58’

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του υφυπουργού εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα, για σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα εξεταστεί το οικονομικό προφίλ των προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του υφυπουργού εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα, για σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα εξεταστεί το οικονομικό προφίλ των προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας.

Μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά στον ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως η κυβέρνηση μελετά σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα εξεταστεί το οικονομικό προφίλ των προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας. Ο κύριος Μάρδας υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως «εάν υπάρχουν κάποιοι εξ’ αυτών που έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν στη χώρα από 250.000 ευρώ θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση παραμονής». 

Δεν θέλησε να τοποθετηθεί επίσημα για το από που θα προέλθουν τα 5 δισ. ευρώ που αναφέρονται ως δημοσιονομικό κενό σήμερα και σημείωσε «πως δεν είναι απαραίτητο να προέρχονται από φόρους με τη σημερινή μορφή τους. Υπάρχουν διάφορα σενάρια υπό συζήτηση σήμερα εντός της κυβέρνησης». 

Πιπιλή: Να αποπεμφθεί

Άμεση ήταν η αντίδραση του στελέχους της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή, στις σημερινές δηλώσεις Μάρδα στο ΣΚΑΪ.

«Να αποπεμφθεί ο Δημήτρης Μάρδας από την κυβέρνηση, Δεν είναι δυνατό να γίνονται τέτοιες δηλώσεις» δήλωσε στο ΣΚΑΪ η Φωτεινή Πιπιλή. 

«Ο κ. Μάρδας έχει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα άποψη για το τι σημαίνει ευρωπαϊκή χώρα σχολίασε το στέλεχος της ΝΔ και πρόσθεσε πως ο υπουργός έχει κάνει άλλες 4 με 5 άστοχες δηλώσεις στο παρελθόν, αλλά αυτή σπάει ταμεία» σημείωσε η Φωτεινή Πιπιλή. 

ΠΑΣΟΚ: Ο Μάρδας συνδέει την προστασία των προσφύγων με τον τραπεζικό τους λογαριασμό

Με αφορμή τις δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ έκανε το παρακάτω σχόλιο:

Ο Υπουργός της “δεύτερης φορά αριστερά” κυβέρνησης συνδέει την οφειλόμενη, ηθικά και νομικά, προστασία των προσφύγων με τον τραπεζικό τους λογαριασμό. Είναι προφανές ότι η “αξιοπρέπεια” και το “ηθικό πλεονέκτημα” του ΣΥΡΙΖΑ αφού λιάστηκαν, εξαφανίστηκαν.

Ποτάμι: Οι ανοησίες είναι τζάμπα

“Η κυβέρνηση διώχνει τους επενδυτές, αλλά χρίζει επενδυτές τους πρόσφυγες!” τονίζει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του και προσθέτει:

Αρκεί «να έχουν 250.000 ευρώ και θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση» όπως δηλώνει ο υφυπoυργός κ. Μάρδας. Μπράβο. Μαζί με το μεταναστευτικό η κυβέρνηση λύνει και το οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Οι Έλληνες – με αυτά που ακούν -θα μεταναστεύσουν και οι πρόσφυγες θα γίνουν οι μεγάλες επενδυτές.

Επίθεση Λοβέρδου: “Δεν ξέρει τι του γίνεται”

Δριμεία επίθεση στον υφυπουργό Εξωτερικών εξαπέλυσε μέσω του ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος για τη δήλωσή του ότι η κυβέρνηση θα αναζητήσει επενδύσεις σε πρόσφυγες και μετανάστες. «Ο Μάρδας δεν ξέρει τι τού γίνεται. Να πάει στη NASA» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Το 2013 κάναμε μια ρύθμιση ώστε όποιος ξένος μπορεί να κάνει μια επένδυση σε ακίνητα της τάξης των 250.000 ευρώ αυτός δικαιούται και άδειας παραμονής στη χώρα. Αυτός ήταν μια πάρα πολύ σωστή ρύθμιση, όταν όμως ένας υφυπουργός σήμερα συνδυάζει αυτή τη ρύθμιση μάλιστα την παρουσιάζει και ως νεωτερισμό, ίσως δεν ξέρει τι τού γίνεται» τόνισε ο κ. Λοβέρδος. 

«Όταν συνδυάζει αυτή τη ρύθμιση με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, τότε, δεν ξέρω, νομίζω ότι δεν κάνει… Δεν είναι για εδώ, πρέπει να πάει αλλού. Πρέπει να πάει στη ΝΑSA. Δεν ξέρω τι τού ανήκει, πάντως η θέση στην ελληνική πολιτική σκηνή δεν του ανήκει.

Ένωση Κεντρώων: Γελοιοποιούν τον όρο “επένδυση”

Τη δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα ότι η κυβέρνηση μελετά σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα εξεταστεί το οικονομικό προφίλ των προσφύγων, ώστε όσοι μπορούν να επενδύσουν στη χώρα μας να έχουν ευνοϊκή μεταχείριση ως προς το δικαίωμα παραμονής στη χώρα μας, σχολίασε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων.

«Αντί να υπάρξει μια κυβέρνηση ευρείας αποδοχής φιλόξενη σε επενδύσεις, οι κυβερνητικοί παράγοντες αναζητούν επενδύσεις με τα λεφτά των προσφύγων και των μεταναστών. Μήπως γελοιοποιούν με αυτόν τον τρόπο τον όρο “επένδυση”;» ανέφερε ο Γιάννης Καλλιάνος.

Γεωργιάδης: Να γελάσει ή να κλάψει κάποιος;

«Δεν ξέρω αν κάποιος πρέπει να γελάσει ή να κλάψει με τη συγκεκριμένη δήλωση» δήλωσε μέσω του ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας την αναφορά Μάρδα στον σταθμό. Όπως επισήμανε, αν κάποιος έχει τέτοιο ποσό δεν θα έχει έρθει με τα πόδια από τη Συρία στην Ελλάδα. 

Πρόσθεσε ότι «πέρα από το ανεδαφικό της δήλωσης Μάρδα υπάρχει και ένα ζήτημα βαθιά ανθρωπιστικό». «Αν κάποιος έχει καταθέσεις θα τον βγάλουμε από την Ειδομένη και θα τον βάλουμε σε σπίτι;» διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης.

«Πέρσι λιάζονταν, φέτος είναι εν δυνάμει επενδυτές. Η υποκρισία στο μεγαλείο της» σχολίασε ο ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Νίκος Ανδρουλάκης παραθέτοντας μια φωτογραφία με την άθλια κατάσταση στην οποία ζουν οι μετανάστες στην Ειδομένη.


σχετικα αρθρα