current views are: 12

27 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση16:08

Αλλοίωση της σύνθεσης του Συνεδρίου καταγγέλλουν 10 μέλη της Π.Ε. της ΝΔ

Με επιστολή τους ζητούν την παρέμβαση του ίδιου του κ. Κυρ. Μητσοτάκη, «για την αποκατάσταση της εσωκομματικής δημοκρατίας και την πιστή τήρηση της καταστατικής διαδικασίας». 

Δημοσίευση 16:08’

Με επιστολή τους ζητούν την παρέμβαση του ίδιου του κ. Κυρ. Μητσοτάκη, «για την αποκατάσταση της εσωκομματικής δημοκρατίας και την πιστή τήρηση της καταστατικής διαδικασίας». 

Επιστολή στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας έστειλαν το απόγευμα της Κυριακής, 10 μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, καταγγέλλοντας ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις αλλοίωσης της σύνθεσης του Συνεδρίου, ζητώντας προς τούτο την παρέμβαση του ίδιου του κ. Κυρ. Μητσοτάκη, «για την αποκατάσταση της εσωκομματικής δημοκρατίας και την πιστή τήρηση της καταστατικής διαδικασίας».

Η επιστολή των 10 κομματικών (Νικολαϊδης, Ζωντανός, Αγαλοπούλου, Ινιωτάκης, Ματάλας, Πάνου, Παρράς, Σαρούκου, Χονδρογιάννου, Κόκκαλης) έρχεται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που είχε στη διάθεσή του το Newpost σχετικά με τις συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στο εσωτερικό του κόμματος.

Οι 10 κάνουν λόγο για καταστρατήγηση του καταστατικού με αποτέλεσμα να να εκλέγονται 1.819 σύνεδροι από τον γενικό πίνακα των ΝΟΔΕ, αντί του ορθού των 1.016 συνέδρων. Όπως σημειώνουν, στη Β’ Αθηνών έπρεπε να εκλέγονται 136 και θα εκλεγούν 680 σύνεδροι, στην Α’ Αθηνών θα έπρεπε να εκλεγούν 46 και εκλέγονται 92 σύνεδροι, στην Α’ Θεσσαλονίκης θα έπρεπε να εκλεγούν 52 και εκλέγονται 156 σύνεδροι, στο υπόλοιπο Αττικής θα έπρεπε να εκλεγούν 49 και εκλέγονται 147 σύνεδροι και, συνολικά, 803 επιπλέον σύνεδροι.

Στην ίδια επιστολή, γίνεται λόγος για παράνομη διαγραφή μελών, αποκλεισμός νέων μελών, τη στιγμή που κατά τη διαδικασία ανάδειξης αρχηγού ήταν δυνατή η εγγραφή μέχρι και την τελευταία στιγμή, αλλά και για σοβαρά λάθη στους καταλόγους που έχουν ήδη αποσταλεί προς τις νομαρχιακές και τοπικές οργανώσεις.  


σχετικα αρθρα