current views are: 8

28 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση05:11

Υπεραμύνθηκε της δήλωσής του ο Μάρδας για τους… πλούσιους πρόσφυγες

Σάλο προκαλέσε η χθεσινή δήλωση του υφυπουργού εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα, για σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα εξεταστεί το οικονομικό προφίλ των προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας, ώστε σε κάποιες περιπτώσεις να λειτουργήσουν ως επενδυτές.

Δημοσίευση 05:11’

Σάλο προκαλέσε η χθεσινή δήλωση του υφυπουργού εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα, για σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα εξεταστεί το οικονομικό προφίλ των προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας, ώστε σε κάποιες περιπτώσεις να λειτουργήσουν ως επενδυτές.

Σάλο προκαλέσε η χθεσινή δήλωση του υφυπουργού εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα, για σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα εξεταστεί το οικονομικό προφίλ των προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας, ώστε σε κάποιες περιπτώσεις να λειτουργήσουν ως επενδυτές.

Ο κ. Μάρδας έδωσε διευκρινήσεις σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, επισημαίνοντας ότι άνθρωποι από την Συρία που είχαν χρήματα, δεν έφυγαν με αεροπλάνο γιατί δεν πήραν τη βίζα που ήθελαν και πρόσθεσε ότι πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους που είχαν χρήματα στις τράπεζες της χώρας τους ή σε τράπεζες άλλης χώρας αναγκάστηκαν να ταξιδέψουν μέσω Τουρκίας.

Τέλος, σε ερώτηση που του έγινε για το αν έχει μετανιώσει για τη δήλωση του ο κ. Μάρδας απάντησε:

«Όχι, δεν το έχω μετανιώσει. Φυσικά και δεν το μετάνιωσα. Υπάρχει μία διεθνής εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα. Ως εκ τούτου μπορούμε να αντλήσουμε τα στοιχεία που χρειαζόμαστε για αυτή τη διεθνή εμπειρία και στο βαθμό που θεωρούμε ότι αυτή η εμπειρία μπορεί να εφαρμοστεί και εδώ να ακολουθηθεί. 

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο υφυπουργός Εξωτερικών αποκάλυψε πως η κυβέρνηση βρήκε την εισήγηση που θα υποβάλλει σήμερα στο Google.

  «Είναι απλή η πρότασή, όποιος μπει στο Google θα βρει την πρόταση αυτή, εκεί τη βρήκαμε κι εμείς. Δεν έχει καμία σχέση με ό,τι έγινε στη Δανία όπου εκεί το κράτος μάζευε τιμαλφή».

«Μπείτε στο Google για να δείτε τις άλλες χώρες τι έκαναν για να αξιοποιήσουν τους πρόσφυγες» συμπλήρωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών ο οποίος ωστόσο ομολόγησε ότι «δεν έχω καμία ένδειξη ότι υπάρχουν πρόσφυγες με χρήματα. Ξέρω ότι άλλες χώρες έχουν στήσει αντίστοιχες υπηρεσίες».

«Πυροβολεί» σύσσωμη η αντιπολίτευση 

Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεν ξέρω αν κάποιος πρέπει να κλάψει ή να γελάσει με τη συγκεκριμένη δήλωση»

«Δεν ξέρω αν κάποιος πρέπει να κλάψει ή να γελάσει με τη συγκεκριμένη δήλωση» επισήμανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «πέρα από το ανεδαφικό της δήλωσης Μάρδα υπάρχει και ένα ζήτημα βαθιά ανθρωπιστικό. Αν κάποιος έχει καταθέσεις θα τον βγάλουμε από την Ειδομένη και θα τον βάλουμε σε σπίτι;»

Νίκος Ανδρουλάκης: «Πέρσι λιάζονταν, φέτος είναι εν δυνάμει επενδυτές»

«Πέρσι λιάζονταν, φέτος είναι εν δυνάμει επενδυτές. Η υποκρισία στο μεγαλείο της» σχολίασε ο ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Νίκος Ανδρουλάκης​. «Δεν ξέρει τι του γίνεται· δεν είναι για εδώ, πρέπει να πάει αλλού, πρέπει να πάει στη NASA» δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.

Δημήτρης Τσιόρδας: Οι δηλώσεις Μάρδα δείχνουν σε ποιό κόσμο ζουν οι υπουργοί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Οι δηλώσεις Μάρδα δείχνουν σε ποιό κόσμο ζουν οι υπουργοί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Για όσους έχουν απορία γι αυτά που μας συμβαίνουν…

— Dimitris Tsiodras (@DTsiodras) 27 Μαρτίου 2016


σχετικα αρθρα