Επίθεση στη ΝΔ και στον αρχηγό της Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, τονίζοντας ότι σιωπά εκκωφαντικά στο θέμα των εκβιαστών δημοσιογράφων. 

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Παππάς:

Δεν μπορεί να απειλείται η κυβερνητική εκπρόσωπος από τον εκπρόσωπο της ΝΔ με μηνύσεις και αγωγές όταν ασκεί πολιτική κριτική για το θέμα των εκβιαστών δημοσιογράφων.

Κάλεσε, επίσης, τον κ. Μητσοτάκη να εξηγήσει γιατί η ΝΔ «σιωπά εκκωφαντικά» -όπως σημείωσε- και δεν ξεκαθαρίζει τη στάση της απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής, ενώ τόνισε πως « οφείλει κυρίως στον εαυτό της να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς της με το παρελθόν».

Την ίδια στιγμή κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως «είναι κομμάτι του παλαιού πολιτικού κατεστημένου με ό,τι αυτό σημαίνει σε σχέση με εξαρτήσεις και συστήματα δεσμεύσεων. Έχει μια πολιτική πορεία που τον κάνει κομμάτι του παλαιού κομματικού συστήματος και κατεστημένου».

Κατέληξε λέγοντας πως η τοποθέτηση της ΝΔ στην αυριανή προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή και τη διαφθορά θα είναι μια ιστορικού τύπου τοποθέτηση που θα έχει πολύ ενδιαφέρον για τη διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού στην επόμενη φάση.

Αναφορικά με την υπόθεση του Σταύρου Ψυχάρη είπε πως ουδείς από την κυβέρνηση έχει προσωπικά με κανέναν και πως αυτή η παραδοχή φαίνεται ότι έχει ξενίσει κάποια συστήματα που είχαν μάθει με άλλο τρόπο, όπως της μη τήρησης των κανόνων της πολιτικής και της δημοσιογραφίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο:

Η φιλοδοξία η δική μας είναι ότι το πολιτικό και δημοσιογραφικό παιχνίδι πρέπει να παίζεται με κανόνες δεοντολογίας. 

Παράλληλα ο κ. Παππάς αποδοκίμασε εμμέσως πλην σαφώς τη δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα για δυνατότητες επενδύσεων που μπορούν να αναζητηθούν σε πρόσφυγες.

 «Αυτή η ιστορία δεν πρόκειται να λύσει ούτε το προσφυγικό ούτε το πρόβλημα των επενδύσεων» σημείωσε.

Αναφορικά με το θέμα Μουζάλα άφησε να εννοηθεί ότι θα παραμείνει στη θέση του ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι η κυβερνητική πορεία είναι συμπαγής και αδιατάρακτη και τονίζοντας πως θα διαψευστούν για άλλη μια φορά όσοι λένε για κυβερνητική κρίση.

Τέλος, ερωτηθείς για τις τηλεοπτικές άδειες τόνισε πως η κυβέρνηση βρίσκεται στην τελική φάση για τη συγκρότηση της προκήρυξης για το διαγωνισμό και σε πολύ λίγες μέρες θα αναρτηθεί στο opengov.

 «Οποιοσδήποτε νομίζω ότι μπορεί να παίξει ένα παιχνίδι καθυστερήσεων με την προσδοκία να μη γίνει αυτός ο διαγωνισμός, να μην ρίξει τα χρήματά του σε αυτό το ενδεχόμενο. Ο διαγωνισμός θα γίνει» σημείωσε.

Τέλος χαρακτήρισε απολύτως εφικτό το χρόνο της έναρξης του νέου τηλεοπτικού τοπίου το φθινόπωρο.