«Το ΠΑΣΟΚ ξέρει να κάνει κάθαρση», τόνισε ο Θοδωρής Παπαθεοδώρου, ενόψει της συζήτησης στη Βουλή για τη διαφθορά, και πρόσθεσε ότι «οι καταγγελίες για διαφθορά και η αποστολή φακέλων στους εισαγγελείς έγινε από κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε:

Το ΠΑΣΟΚ έφτιαξε τους θεσμούς για την καταπολέμηση της διαφθοράς, όταν ήταν στην κυβέρνηση φρόντισε να υπάρχουν οι θεσμοί της δικαιοσύνης και να λειτουργούν, ο θεσμός του οικονομικού εισαγγελέα φτιάχτηκε από το ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «πολυτέλεια» να συζητάμε για τη διαπλοκή, «όταν έχουμε ανοιχτά το προσφυγικό, τη συμφωνία και την αξιολόγηση».

«Όλο αυτό το διάστημα ακούμε ψευτοαπειλές από την κυβέρνηση, είμαστε ανοιχτοί να τα συζητήσουμε όλα με την άνεση ότι έχουμε ξεκαθαρίσει τις προθέσεις μας απέναντι στη διαφθορά, πάμε να πούμε αλήθειες», σημείωσε ο κ. Παπαθεοδώρου και πρόσθεσε:

Η διαφθορά δεν γεννιέται επειδή υπάρχουν πολιτικά κόμματα, αλλά επειδή υπάρχει αυτός που διαφθείρεται και αυτός που διαφθείρει. Διαφθορά δεν είναι μόνο όταν βάζεις το δάχτυλο στο μέλι, αλλά όταν νομοθετείς πονηρά για να εξυπηρετείς συμφέροντα. 

«Η Ελλάδα έχει ενάγκη από διαφορετικά κόμματα και διαφορετικό πολιτικό προσωπικό», είπε και κατέληξε: 

Υπεύθυνη στάση κόμματος δεν είναι να φροντίζεις με παρελκυστικές τεχνικές να ρίξεις στάχτη στα μάτια.