Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί από σήμερα έως την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του Κράτους του Ισραήλ, Reuven Rivlin.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος θα συναντηθεί την Τετάρτη στις 09.30, με τον Πρόεδρο του Κράτους του Ισραήλ, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Μουσείο του Ολοκαυτώματος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 15.00 θα αναγορευθεί σε Επίτιμο Διδάκτορα Δικαίου του Εβραϊκού Πανεπιστημίου Ιεροσολύμων, όπου θα απευθύνει ομιλία με θέμα « Η Ευρωπαϊκή έννομη τάξη στον λαβύρινθο της οικονομικής κρίσης».

Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Knesset Yuli Edelstein, και το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος του Κράτους του Ισραήλ Reuven Rivlin.
 
Την Πέμπτη ο κ. Παυλόπουλος θα επισκεφθεί στις 10.00 το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων όπου θα έχει συνάντηση με την Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα Πατριάρχη της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ κ.κ. Θεόφιλο Γ΄. Ο κ. Παυλόπουλος θα συναντηθεί στη συνέχεια με την Ελληνική Λέσχη της Κοινότητας των Ιεροσολυμιτών καθώς και με το Προεδρείο του Σωματείου Ελλήνων Επιζώντων Ολοκαυτώματος.

Η επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου στο Ισραήλ θα ολοκληρωθεί με την συνάντησή του στις 16.15 με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Benjamin Netanyahu.