«Δεν θα ασκήσουμε βία στους ανθρώπους, θα προσπαθήσουμε να τους πείσουμε και σιγά σιγά θα καταλάβουν πως τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τους τα μεταφέρουν διάφοροι» σημείωσε σχετικά με την Ειδομένη και το σχέδιο εκκένωσης , ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στον FOCUS FM.

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση «δεν θα κάνει την Ειδομένη Καλαί». 

Ο υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε πως:

«Στην Ειδομένη υπάρχουν 12.000-13.000 άνθρωποι και δεν εκλάπη ούτε κότα, μίλησα με την πρόεδρο της Ειδομένης το μόνο παράπονο που μου έκανε και είναι λογικό, είναι πως οι πρόσφυγες βρίσκονται σε καλλιεργήσιμα εδάφη και έχουν γίνει κάποιες ζημιές» 

«Είναι μία δύσκολη πραγματικότητα, αλλά η παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή είναι εντονότατη» πρόσθεσε.

«Εγώ δικαιολογώ και τον δήμαρχο Κιλκίς και τον δήμαρχο Παιονίας που αντιδρούν, γιατί δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος, πρέπει να καταλάβουν οι δήμαρχοι πως πρέπει να βάλουν πλάτη, να φιλοξενήσει κάθε περιοχή όσα άτομα μπορεί.» σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής.

Επεσήμανε πως είναι αντίθετος με την κατανομή προσφυγικού βάρους κυρίως στην Μακεδονία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το προσφυγικό πρέπει να απλωθεί και προς τα κάτω με τη δημιουργία χώρων φιλοξενίας και στη νότια Ελλάδα.