Ολομέτωπη επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Ο κ. Λεβέντης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «εκβιάζει τους βουλευτές του για να ψηφίσουν τα σκληρά μέτρα, με εκλογές. Ένας πρωθυπουργός όμως που είναι όμηρος της ίδιας της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, δεν μπορεί να προσφέρει και να κυβερνήσει την χώρα».

«Η Ένωση Κεντρώων δεν φοβάται τις εκλογές όποτε αυτές και αν γίνουν», είπε και προέβλεψε πως το κόμμα του θα έχει ποσοστά διψήφια και θα αποτελέσει παράγοντα πολιτικής σταθερότητας.

Στο σημείο αυτό ο κ . Λεβέντης δήλωσε κατηγορηματικά, πως η Ένωση Κεντρώων δεν επιθυμεί να συνεργαστεί με κανένα κόμμα εκλογικά κατονομάζοντας ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, λέγοντας «τιμάμε το λαό, πάμε μπροστά τα ποσοστά της Ένωσης Κεντρώων θα είναι πάνω από 12%».

Αποκάλυψε μάλιστα πως από το ΠΑΣΟΚ του είχαν προτείνει στο πρόσφατο παρελθόν να συνεργαστεί με την Χαριλάου Τρικούπη «διατηρώντας την σφραγίδα του κόμματος και τις χρηματοδοτήσεις».

Για τα σενάρια περί οικουμενικής, ο πρόεδρος της Ένωση Κεντρώων υπήρξε σαφής λέγοντας:

Δεν μετέχω σε κανένα κυβερνητικό σχήμα, αν μου βάλουν το πιστόλι στο κρόταφο τότε για το καλό της χώρας θα αναλάβω τις ευθύνες μου.

Για τα εξάμηνα των βουλευτών είπε «η εμπειρία δείχνει ότι οι βουλευτές χρειάζονται χρόνο, όλοι θα αξιολογηθούν στο άμεσο μέλλον», και κάλεσε όσους είναι κοντά στο κόμμα να παραμείνουν και να βοηθήσουν και όχι να πετροβολούν με την πρώτη ευκαιρία, αν όμως συνεχίσουν να βρίσκονται στην στείρα κριτική προσβάλλοντας πρόσωπα και αρχές της Ένωσης «αυτοδικαίως δεν μπορούν να βρίσκονται στις τάξεις του κόμματος».

Για την αλλαγή του εκλογικού νόμου είπε ότι θα υπερψηφίσει μόνο την απλή αναλογική.