Να μαζέψει τις δηλώσεις του σχετικά με την ονομασία «Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ, που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων και άδειασμα ακόμη και από την κυβέρνηση επιχειρεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, με διευκρινιστική δήλωσή του. Σε αυτήν όμως ουσιαστικά επαναλαμβάνει την άποψη του περί χρήσης του ονόματος «Μακεδονία», επιβεβαιώνοντας τη δήλωση που προκάλεσε σάλο ότι "προσωπικά δεν το απορρίπτει". 

Αφού επισημαίνει ότι πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την ονομασία της ΠΓΔΜ είναι σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων, "με την οποία συμφωνώ απολύτως", αναφέρει ότι "προσωπικά δεν απορρίπτω το όνομα Μακεδονία"... 

«Σε ερώτηση του κ. Ευαγγελάτου αν απορρίπτω το όνομα Μακεδονία απάντησα: «Εγώ προσωπικά όχι.. Πρέπει βέβαια και από την άλλη πλευρά να υπάρξουν κινήσεις τακτοποίησης κάποιων πραγμάτων που δεν τα τακτοποιούν, ίσα-ίσα τα οξύνουν. Αλλά είναι και γελοίο αυτό το πράγμα… ο καθένας να φοράει χλαμύδα και να λέει είμαι απόγονος του Μεγαλέξανδρου.. Έπρεπε να είχαν λυθεί πολλά χρόνια τώρα. Δυστυχώς και η κυβέρνηση τότε του Κων/νου Μητσοτάκη υπέκυψε και άλλες κυβερνήσεις δεν το είχαν προχωρήσει. Θυμάμαι την πρόταση Πινέιρο η οποία ήταν πάρα πολύ καλή..» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ, για την ονομασία της ΠΓΔΜ, με την οποία, όπως λέει, συμφωνεί απολύτως, είναι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων.

Κατά τ’ άλλα εξαπολύει επίθεση κατά της ΝΔ και στα «μιντιακά της φερέφωνα» κατηγορώντας την ότι απομονώνει φράσεις για να χτυπήσει την κυβέρνηση.

Ολόκληρη η δήλωση του Μ. Μπαλαούρα έχει ως εξής:

Πάλιν Ἡρωδιάς μαίνεται, πάλιν ταράττεται»

Η ΝΔ, μια σύγχρονη και συνάμα τραγική Ηρωδιάδα, σε συγχορδία με τα μιντιακά της φερέφωνα, μη έχοντας κάτι να πει και να προτείνει για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, βρήκε ευκαιρία να ξεσαλώσει με αφορμή συνέντευξη μου στο ρ/σ «Παραπολιτικά». Απομονώνοντας και κόβοντας φράσεις, νόμισαν ότι βρήκαν έδαφος για να κτυπήσουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό.

Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ, για την ονομασία της ΠΓΔΜ, με την οποία συμφωνώ απολύτως, είναι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων.

Ακολουθούν τα απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα της συνέντευξής μου:

 1. «Πρέπει να υπάρξει λύση. Λύση με συμβιβασμό. Δυστυχώς χάσαμε την ευκαιρία στο παρελθόν λόγω πιέσεων από κοινωνικούς παράγοντες στην Ελλάδα. Και το έχουμε και αυτό κληρονομήσει…»

 2. «Δεν θα είχα καμιά αντίρρηση για όνομα Βόρεια Μακεδονία όπως και για το Σλαβομακεδονία. Δηλαδή ένας γεωγραφικός ή εθνικός.. .. προσδιορισμός.

 3. Σε ερώτηση του κ. Ευαγγελάτου αν απορρίπτω το όνομα Μακεδονία απάντησα: «Εγώ προσωπικά όχι.. Πρέπει βέβαια και από την άλλη πλευρά να υπάρξουν κινήσεις τακτοποίησης κάποιων πραγμάτων που δεν τα τακτοποιούν, ίσα-ίσα τα οξύνουν. Αλλά είναι και γελοίο αυτό το πράγμα… ο καθένας να φοράει χλαμύδα και να λέει είμαι απόγονος του Μεγαλέξανδρου.. Έπρεπε να είχαν λυθεί πολλά χρόνια τώρα. Δυστυχώς και η κυβέρνηση τότε του Κων/νου Μητσοτάκη υπέκυψε και άλλες κυβερνήσεις δεν το είχαν προχωρήσει. Θυμάμαι την πρόταση Πινέιρο η οποία ήταν πάρα πολύ καλή..»

Είναι προτιμότερο για τη ΝΔ να προσπαθήσει να ψελλίσει, έστω και   γλίσχρες απαντήσεις για την αυριανή συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, στις οποίες διέπρεψε ως κυβέρνηση