Απαντήσεις για τις σχέσεις της κυβέρνησης με τον σύμβουλο Κιμ Γκλεν, έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει το ύψος της αμοιβής του, ενώ αναφέρθηκε και στο παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακαλώτος, επανέλαβε ότι έχει εμπιστοσύνη στους δημοσίους υπαλλήλους αλλά σημείωσε πως υπάρχουν ζητήματα που χρειάζονται εξεζητημένοι σύμβουλοι. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι είναι δικός του σύμβουλος και όχι του πρωθυπουργού και πως η ανάθεση του έργου από την ελληνική κυβέρνηση έγινε στο γραφείο που εργάζεται ο κ. Γκλεν και όχι στον ίδιο.

«Έχουμε κάνει μία πολύ καλή επιλογή, ο τρόπος που το κάνουμε έχει μεγαλύτερη διαφάνεια», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ότι «αισθάνομαι πολλές φορές ότι έχω απέναντί μου περισσότερους και με περισσότερα όπλα. Να μην σας πω τι συμβούλους έχει το ΔΝΤ. Αισθάνομαι πολλές φορές ότι η απέναντι πλευρά έχει περισσότερα όπλα».

Παράλληλα ο κ. Τσακαλώτος επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στο δημόσιο και τους δημόσιους υπαλλήλους. Παρόλα αυτά υπάρχουν οικονομικά, νομικά, χρηματοοικονομικά θέματα που κάθε κυβέρνηση χρειάζεται πιο εξειδικευμένες γνώσεις και γι’ αυτό χρειαζόμαστε συμβούλους».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Ν. Κακλαμάνης, υπενθύμισε πως τον εν λόγω σύμβουλο είχε φέρει ο κ. Βαρουφάκης επί της υπουργίας του και ότι ο κ. Κιμ Γκλεν είχε συμμετάσχει στη κρίσιμη σύνοδο κορυφής της 12ης Ιουλίου. «Ο κ. Βαρουφάκης είχε απαντήσει γραπτώς χωρίς να πει για αμοιβή. Ο συγκεκριμένος ιδιώτης σύμβουλος απαίτησε 375.000 ευρώ. Για ποιο λόγο το ελληνικό δημόσιο του πληρώνει εισιτήρια και διαμονή;», αναρωτήθηκε.