Εξαιρετικά υψηλούς τόνους και εφ’ όλης της ύλης κριτική προς τον Πρωθυπουργό αναμένεται να περιλαμβάνει η αποψινή παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή.

«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στον Αλέξη Τσίπρα να έρθει να κάνει σόου επειδή είναι καλύτερος στα αμφιθέατρα» σχολίαζε στέλεχος της ηγετικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι προετοιμασμένος όχι μόνον για να δώσει απαντήσεις αλλά και για να στριμώξει στην «πολιτική» γωνία τον Πρωθυπουργό.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. έχει ως στόχο να μην επιτρέψει στον Πρωθυπουργό να θέσει κατ΄ αποκλειστικότητα την ατζέντα της αποψινής συζήτησης, γι’ αυτό άλλωστε και ετοιμάζεται να αναδείξει όλες τις πράξεις και παραλείψεις της κυβέρνησης, από το προσφυγικό και την οικονομία μέχρι τις επενδύσεις των προσφύγων και την ονομασία της ΠΓΔΜ, προκειμένου να καταστήσει σαφές ότι πρόκειται για μία κυβέρνηση καταστροφική που έχει οδηγήσει τη χώρα και τους πολίτες της σε ασφυξία. Παράλληλος στόχος είναι να αναγκαστεί ο κ. Τσίπρας να απολογηθεί για τα μείζονα και να μην συνεχίσει να υπεκφεύγει με όχημα την ατζέντα περί διαπλοκής που θεωρείται προνομιακό πεδίο για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Συγγρού, αν και ακούστηκαν, απορρίφθηκαν εν τη γενέσει τους σενάρια μη νομιμοποίησης της αποψινής διαδικασίας, έστω κι αν θεωρείται εκ προοιμίου δεδομένο ότι ο Πρωθυπουργός θα την εκμεταλλευτεί αποκλειστικά για επικοινωνιακούς λόγους. Ωστόσο τα όποια θετικά μιας τέτοιας στάσης, θα ακυρώνονταν από την ευθεία προσβολή της κοινοβουλευτικής διαδικασίας

. «Ο Μητσοτάκης είναι κοινοβουλευτικός... όχι μόνον θα απαντήσει αλλά θα απαιτήσει και απαντήσεις από τον Τσίπρα» λέει συνεργάτης του Προέδρου της Ν.Δ., το επιτελείο του οποίου (Μπεκίρης, Λαζαρίδης, Κουμουτσάκος) έχει αφιερωθεί το τελευταίο διάστημα στην προετοιμασία της αποψινής συνεδρίασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης έχει έτοιμες απαντήσεις για κάθε ανοικτό ζήτημα, όσων ενδεχομένως τον αφορούν προσωπικά επίσης, ενώ δεν θα υποκύψει στην προσπάθεια του κ. Τσίπρα να τον φέρει «απέναντι» στις προηγούμενες ηγεσίας του κόμματος, και δη στον Αντώνη Σαμαρά.

Συνεργάτες του κάνουν λόγο για μία ομιλία που θα καλύπτει το σύνολο της παράταξης ιστορικά και θα απαντήσει, πέραν πάσης αμφιβολίας, για το αρραγές νεοδημοκρατικό μέτωπο απέναντι «στη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης».