Όσοι περιμένουν πως η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα παίξει άμυνα στη συζήτηση για τη δικαιοσύνη και τη διαφθορά στη Βουλή κάνει μεγάλο λάθος. Η κυρία Φώφη Γεννηματά θα προσέλθει στη συζήτηση έτοιμη να αντιμετωπίσει τυχόν προκλήσεις αλλά και με στοιχεία τα οποία θα αποδεικνύουν πως "τα τελευταία χρονια όλες οι μεγάλες αλλαγές στο χώρο της δικαιοσύνης έγιναν επι ΠΑΣΟΚ και έδωσαν την δυνατότητα στη δικαιοσύνη να παρεμβαίνει αντιμετωπίζοντας μεγάλα ζητήματα". 

Με ενδιαφέρον αναμένεται το πως θα αντιμετωπίσει η κυρία Γεννηματά τις αναμενόμενες αναφορές του κυρίου Τσίπρα στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο και κυρίως μετά τα όσα υποστηρίζει ο κύριος Σιφουνάκης αναφορικά με την υπόθεση Βγενόπουλου.

Η κυρία Γεννηματά θα εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ τονίζοντας πως οι ανεξάρτητες αρχές παρακμάζουν και χρειάζεται άμεσα η επαναφορά της εύρυθμης λειτουργίας τους.

Ειδική αναφορά εκτός από το ΕΣΡ αναμένεται να γίνει και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού που αναφέρεται στο υπουργείο Ανάπτυξης καθώς το ΠΑΣΟΚ έχει καταγγείλει παρεμβάσεις στην Επιτροπή με στόχο τον έλεγχο της. Η κυρία Γεννηματα θα προχωρήσει για ακόμη μιά φορά σε καταγγελίες για τα όσα έχουν γίνει ανάμεσα σε εκείνη και την πρόεδρο του Αρείου Πάγου με την οποία έχουν ανταλλάξει επιστολές.

Στη Χαριλάου Τρικούπη περιμένουν να ακουστούν ήδη γνωστά ζητήματα και η θέση της κυρίας Γεννηματά θα είναι ξεκάθαρη "Όλα στο φως, όλα στη δικαιοσύνη χωρίς φόβο".