Την εκτίμηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τα καταφέρει και η Νέα Δημοκρατία θα κυβερνήσει για πολλά χρόνια έκανε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ πρόσθεσε πως «η ΝΔ πρέπει να επαναφέρει τον τόπο στη σωστή πορεία».

Αναφερόμενος στην αποψινή συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη, ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε:

Ο Μητσοτάκης θα παρουσιάσει εδραιωμένη πρόταση για την απονομή της Δικαιοσύνης. Η απονομή της Δικαιοσύνης έχει διαλυθεί. Εδώ και καιρό οι δικηγόροι είναι εκτός δικαστηρίων γιατί η κυβέρνηση επιμένει να προωθεί αυτή την αντίληψη για το ασφαλιστικό, που οδηγεί πολλούς να κλείσουν τα γραφεία τους. Αυτό δεν θα είναι ασφαλιστικό αλλά φορολογικό νομοσχέδιο, που θα τιμωρεί όσους προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους. Απαραίτητη η συζήτηση, γιατί είναι μείζον το θέμα. 

«Η συζήτηση δεν πρέπει να οδηγηθεί σε ξεκατίνιασμα, όπου ο ένας θα προσπαθεί να βγάλει το μάτι στον άλλο και ο λαός θα κρατάει τη μύτη του για την πολιτική δυσοσμία από τα όσα θα διαμειφθουν», πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το μεταναστευτικό - λαθρομεταναστευτικό, καθώς μέσα από αυτό αναδεικνύεται η νέα γεωπολιτική πραγματικότητα και οι κίνδυνοι που εγκυμονεί». 

«Η κυβέρνηση δείχνει να μην έχει καταλάβει τίποτα, σαν να μην μπορεί στοιχειωδώς να ανταποκριθεί στη σοβαρότητα του ζητήματος, αν και δείχνει να έχει καλές προθέσεις, αλλά ο δρόμος της κόλασης είναι γεμάτος καλές προθέσεις», είπε.

«Οδηγούμαστε σε βίαιη αλλαγή της σύνθεσης της ελληνικής κοινωνίας», ανέφερε και πρόσθεσε:

Μαζί με τη φροντίδα προς κάθε κατατρεγμένο, πρέπει να συνυπάρχει και η αγάπη προς την πατρίδα. Η προστασία της εθνικής κυριαρχίας προϋποθέτει τη φύλαξη των συνόρων. Η κυβέρνηση πρέπει να εκπονίσει σχέδιο που να ορίζει το πόσους μπορεί να φιλοξενήσει η χώρα και πόσους μπορεί να εντάξει με την ιδιότητα του πρόσφυγα στον κοινωνικό ιστό.

«Πλήρης μπαχαλοποίηση της χώρας, δεν μπορούσαμε να το συλλάβουμε ούτε στο πιο τρέλο μας όνειρο», επεσήμανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ.