''Άδειασμα'' στον Δημήτρη Μάρδα σχετικά με τις δηλώσεις του για επενδύσεις από τους πρόσφυγες επιφύλαξε σήμερα στο briefing η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.  Ωστόσο, ο υφυπουργός Εξωτερικών επανήλθε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, επισημαίνοντας ότι οι επενδυτές πρόσφυγες δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. 

«Όπως έγινε και σε άλλες χώρες και μπόρεσαν και μάζεψαν κάποια χρήματα αυτό μπορεί να γίνει και σε εμάς. Δεν είναι ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας» επεσήμανε ο κ. Μάρδας μιλώντας στον Real FM, ενώ διευκρίνισε ότι δεν αναφερόταν στον κόσμο που βρίσκεται στην Ειδομένη και το λιμάνι του Πειραιά.

«Σε 10-15 μέρες δεν θα υπάρχει Ειδομένη. Η πρόταση μας αναφέρεται σε μια μεσοπρόθεσμη  περίοδο, είναι μια πρόταση διαμόρφωσης μιας πολιτικής» πρόσθεσε και συνέχισε:

Είναι μια εισήγηση η οποία θα εξεταστεί και από εκεί και πέρα θα ληφθούν τα μέτρα που θα κρίνει η κυβέρνηση.

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις της κυρίας Γεροβασίλη, η οποία τόνισε:

Είναι μια άποψη αυτή του κ. Μάρδα. Δεν είναι ζήτημα κεντρικής πολιτικής. Οποιαδήποτε διατύπωση πρέπει να είναι προσεκτική για να μην αφήνει αμφιβολίες.

Δεν νομίζω ότι το πιστεύει νομίζω και ο ίδιος ο κ. Μάρδας ότι τα προβλήματα της ανάπτυξης θα λυθούν από τους πρόσφυγες. 

Ερωτηθείσα, επίσης, για το θέμα των δηλώσεων του βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα σχετικά με την ονομασία ''Μακεδονία'' τόνισε:

Είδα προσεκτικά τις δηλώσεις του κ. Μπαλαούρα, ο οποίος μιλούσε για σύνθετη ονομασία. Ο κ. Μπαλαούροας όπως κ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάγια θέση, από την οποία, όπως δήλωσε, ουδέποτε διαφοροποιήθηκε.