Με ιδιαίτερα έντονο τρόπο αναφέρθηκε η Όλγα Γεροβασίλη στο θέμα της διαφθοράς και την στάση της ΝΔ για τα διάφορα ζητήματα όπως του κυκλώματος εκβιαστών και Παπασταύρου, λέγοντας χαρακτηριστικά ''Δεν μπορεί να φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης''. 

Συνέδεσε, μάλιστα, τις αναφορές της στα θέματα διαφθοράς με την σημερινή συζήτηση στη Βουλή, για την οποία επισήμανε ότι ''διεξάγεται με στόχο να πληροφορηθεί ο λαός ποιοι είναι αυτοί που εμποδίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία της δικαιοσύνης''.

'Οπως υπογράμμισε:

Θέλουμε μια συζήτηση επί της ουσίας χωρίς υπεκφυγές και τεχνάσματα. Ελπίζουμε ότι και η στάση της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ανάλογη.

Σε σχέση με το κύκλωμα των δημοσιογράφων - εκβιαστών τόνισε:

Είναι άλλο ζήτημα τι διαρρέει, ποιος διαρρέει και τι δημοσιεύει και άλλο το πολιτικό ζήτημα. Η δική μου δήλωση, η οποία έγινε με βάση δημοσίευμα έγινε επειδή επί ένα μήνα ζητούνται εξηγήσεις από τη ΝΔ για την έμμισθη θέση που διατηρούσε πρόσωπο που εμπλέκεται στο κύκλωμα. 
Έκανα το αυτονόητο. Επιλέξανε αυτό το δρόμο. Υπάρχει σκόνη, πολλή σκόνη. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και το βράδυ. Εκτιμώ πάντως ότι είναι έλλειψη ψυχραιμίας.

Αναφορικά με την μήνυση που κατέθεσε σήμερα ο Γ. Κουμουτσάκος  εναντίον της επισήμανε:

Δεν μας εκπλήσσει. Το είχε πει εξάλλου ότι θα το κάνει. Είναι σε λάθος κατεύθυνση. Οι συζητήσεις  που πρέπει να έχουν δύο εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων είναι πολιτικές.

Αυτός το προσωποιεί.  Εγώ δεν έχω προσωπικά μαζί του. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι έλλειψη ψυχραιμίας. Επίσης έχουμε πει στον κ. Κουμουτσάκο, καλοδεχούμενη η αγωγή αλλά και να δώσουν εξηγήσεις και να εμφανίσουν τιμολόγια. Περιμένουμε την πολιτική, είτε υπάρχουν αγωγές, είτε δεν υπάρχουν. 

Για το θέμα Παπασταύρου, δε, πρόσθεσε:

Είδα το δημοσίευμα ότι αυτός ήταν ιδιοκτήτης και όχι διαχειριστής της εταιρείας, ήταν πολύ ενδιαφέρον. Υπό άλλες συνθήκες θα διέφευγε. Τώρα αποκαλύπτεται ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ωστόσο, υπάρχει ένα πολιτικό ζήτημα, στο οποίο ελπίζουμε ο κ. Μητσοτάκης να δώσει απαντήσεις. 

Αποκαλύψεις από τον Τσίπρα στη Βουλή

Λίγες ώρες πριν από τη "μάχη" των πολιτικών αρχηγών κατά της διαφθοράς στη Βουλή και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για κατάθεση από τον Πρωθυπουργό στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου πλήθος ενταλμάτων πληρωμής και τιμολογίων που εκδόθηκαν από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από το 2010-2013 προς δημοσιογράφους και εκδότες, εκτός αυτών που μέχρι σήμερα έχουν δημοσιοποιηθεί.

Τα τιμολόγια και τα εντάλματα πληρωμής δεκάδων χιλιάδων ευρώ αφορούν παρεχόμενες υπηρεσίες προς τη Ν.Δ όπως η προώθηση του έργου της και η επικοινωνιακή ανάδειξη των δράσεων της.