Απαντήσεις για τον Γκλεν Κιμ δίνει ο Γιάνης Βαρουφάκης, τονίζοντας πως επί της θητείας του ο σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών δεν λάμβανε καμία αμοιβή, πέραν των εξόδων της μετακίνησης και της διαμονής του. 

Σε ανακοίνωσή του, ο τέως υπουργός Οικονομικών επισημαίνει:

Από την ημέρα που ανέλαβα το Υπουργείο Οικονομικών, επέλεξα τον Γκλεν Κιμ ως βασικό σύμβουλό μου επί των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, επιλογή που, κατά την προσωπική μου τουλάχιστον άποψη, απεδείχθη εξαιρετική. Μετά την παραίτησή μου, την 6η Ιουλίου 2015, ο Πρωθυπουργός και ο νέος Υπουργός Οικονομικών έκριναν ότι οι υπηρεσίες του κ. Kim ήταν αρκετά σημαντικές, ώστε να του ζητήσουν να συνεχίσει να τις προσφέρει.

Σε ό,τι με αφορά, και συγκεκριμένα στα ερωτήματα που μου τέθηκαν για τον κ. Κιμ από τον κ. Ν. Κακλαμάνη κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο Υπουργείο Οικονομικών, απάντησα διεξοδικά, τόσο εγγράφως όσο και προφορικά μέσα στο Κοινοβούλιο. 

Σχετικά με τη σύμβαση και τις αμοιβές του Κιμ, επί υπουργίας μου ο κ. Κιμ δεν υπέγραψε σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο, ούτε και είχε απολαβές.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Βαρουφάκης, «όταν ο κ. Κιμ αποδέχθηκε την πρόσκλησή μου να βοηθήσει με τη διαπραγμάτευση, του ζήτησα να εργαστεί αμμισθί τους πρώτους μήνες της σκληρής διαπραγμάτευσης, έως ότου οι υπηρεσίες μελετήσουν και συντάξουν τη βέλτιστη σύμβαση μεταξύ του δημοσίου και μιας ομάδας τεχνικών συμβούλων, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου. Ο κ. Κιμ συμφώνησε και έτσι προχώρησε η συνεργασία μας».

«Μέχρι την 6η Ιουλίου η σύμβαση δεν είχε υπογραφτεί και ο κ. Kim δεν είχε τις παραμικρές αποδοχές πέραν της κάλυψης των εξόδων μετακίνησης και διαμονής του στην Αθήνα και στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια αποστολών στις οποίες συμμετείχε (δαπάνες που έχουν καταγραφτεί λεπτομερώς στη «Διαύγεια» και έχουν κατατεθεί στο Κοινοβούλιο). Για το τι συνέβη μετά την 6η Ιουλίου 2015 δεν γνωρίζω. Αυτά για την αποκατάσταση της πραγματικότητας», προσθέτει ο τέως υπουργός Οικονομικών.