current views are: 8

29 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση14:52

Διευκρινίσεις Φίλη σχετικά με το μήνυμα για την 25η Μαρτίου

Σε διευκρινίσεις για το μήνυμά του με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου προχώρησε ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, αφού προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Δημοσίευση 14:52’

Σε διευκρινίσεις για το μήνυμά του με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου προχώρησε ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, αφού προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Την ανάγκη «να μιλάμε με όρους ενότητας», επισήμανε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, προβαίνοντας σε διευκρίνιση του μηνύματός του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, και τόνισε ότι στόχος ήταν να αναδειχθεί η «αξία της Παιδείας και των δασκάλων στη διαδικασία της απελευθέρωσης και της εθνικής και κοινωνικής χειραφέτησης των Ελλήνων».

Το μήνυμα του υπουργού για την εθνική επέτειο με αναφορά περί «καινούριου έθνους», προκάλεσε  σχόλια από την αντιπολίτευση, ωστόσο, ο κ. Φίλης απάντησε ότι όταν πρόκειται για μια εθνική επέτειο, θα πρέπει να είναι προτεραιότητα η ενότητα. «Είναι προτεραιότητά μας η ενότητα, η εθνική ενότητα και όχι οι μικροκομματισμοί και οι αντιδικίες», τόνισε στο σχόλιό του ο υπουργός.

Η ΝΔ τον χαρακτήρισε ανιστόρητο και σε ανακοίνωσή της ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «Είναι η ανάγκη να μπει φραγμός στην συνεχή και σκόπιμη υποβάθμιση της Παιδείας, εξαιτίας των ιδεοληψιών και της ανικανότητας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Πυρά δέχθηκε και από τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρη Καμμένο, ο οποίος έκανε λόγο για “πρόκληση” εκ μέρους του κ. Φίλη και δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του ιστορικού Σαράντου Καργάκου ότι ο Υπουργός Παιδείας “προετοιμάζει το έδαφος για μια νέα Τουρκοκρατία¨.

 


σχετικα αρθρα