ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Διαστρεβλώνεται η αλήθεια για την εταιρία Stabri

Δημοσίευση 29 Μαρτίου 2016, 17:25 / Ανανεώθηκε 29 Μαρτίου 2016, 18:51
Παπασταύρου: Διαστρεβλώνεται η αλήθεια για την εταιρία Stabri
Facebook Twitter Whatsapp

Απάντηση σε δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αλληλογραφία του για την εταιρεία Stabri LTD δίνει ο πρώην στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά Σταύρος Παπασταύρου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Απάντηση σε δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αλληλογραφία του για την εταιρεία Stabri LTD δίνει ο πρώην στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά Σταύρος Παπασταύρου.

Όπως επισημαίνει ο κ. Παπασταύρου, ο οποίος συνδυάζει την διαρροή με την σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη και τη Διαφθορά, είναι λογικό να εμφανίζεται στην αλληλογραφία αφού ήταν εμπιστευματούχος της εταιρείας, ωστόσο όπως επαναλαμβάνει δρούσε για λογαριασμό του Σάμπι Μιωνή.

Ο κ. Παπασταύρου απαντά στο σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, σύμφωνα με το οποίο «ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σε αντίθεση με όσα έχει υποστηρίξει κατ’ εξακολούθηση ο ίδιος, δεν ήταν απλός διαχειριστής του συγκεκριμένου λογαριασμού της λίστας Λαγκάρντ, ούτε πληρεξούσιος άλλου επιχειρηματία, όπως παρουσίαζε τον εαυτό του, αλλά δικαιούχος του λογαριασμού και ιδιοκτήτης της εταιρείας».

«Για άλλη μία φορά λίγες ώρες πριν από μία πολιτική συζήτηση στη Βουλή διαρρέονται επιλεκτικά και αποσπασματικά «νέα στοιχεία» που και εγώ αν και κατεξοχήν ενδιαφερόμενος για πρώτη φορά μέσω του τύπου πληροφορούμαι!» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση του κ. Παπασταύρου έχει ως εξής:

Για άλλη μία φορά λίγες ώρες πριν από μία πολιτική συζήτηση στη Βουλή διαρρέονται επιλεκτικά και αποσπασματικά «νέα στοιχεία» που και εγώ αν και κατεξοχήν ενδιαφερόμενος για πρώτη φορά μέσω του τύπου πληροφορούμαι! H αλήθεια διαστρεβλώνεται ή παρανοείται με προφανή στόχο την πολιτική εκμετάλλευση.

Αν πράγματι παρελήφθη από τις Ελληνικές Αρχές φάκελος δικαστικής συνδρομής αναφορικά με την εταιρεία Stabri Ltd, τότε σε αυτόν πρέπει να περιλαμβάνονται:

1. Το επίσημο μετοχολόγιο της εταιρείας που αναφέρει εμένα από την πρώτη ημέρα ίδρυσης της εταιρείας ως μέτοχο στο όνομά μου αλλά ως Trustee/Εμπιστευματούχο για λογαριασμό του Σάμπυ Μιωνή («Stavros N. Papastavrou as trustee for Sabby Mionis»).

2. Το πρακτικό του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας την πρώτη ημέρα λειτουργίας της, που ρητά αναφέρει ότι οι μετοχές αναλαμβάνονται από εμένα στο όνομά μου αλλά ως Trustee/Εμπιστευματούχος για λογαριασμό του Σάμπυ Μιωνή («Stavros N. Papastavrou as trustee of Sabby Mionis»).

3. Η Πράξη Εμπίστευσης/Trust Deed του Ιουνίου 2005, που αποδεικνύει τη σχέση εμπίστευσης μεταξύ του Σάμπυ Μιωνή και εμού και των γονιών μου.

Σε σημερινά δημοσιεύματα παρουσιάζεται επιλεκτικά ως «συνταρακτικό νέο καταλυτικό στοιχείο» αλληλογραφία μου που αφορά την εταιρεία Stabri Ltd (ίδρυση, λειτουργία, μεταβολές) η οποία όμως αυτονόητα γίνεται στο όνομά μου, αφού εγώ είμαι εμπιστευματούχος της εταιρείας.

Την ίδια στιγμή αποσιωπώνται τα παραπάνω επίσημα καταστατικά έγγραφα της εταιρείας, τα οποία αποδεικνύουν καταλυτικά ότι οποιαδήποτε αλληλογραφία ή ενέργεια, γινόταν πάντα για λογαριασμό του πραγματικού δικαιούχου της ως άνω εταιρείας επιχειρηματία και κατά τον τρόπο που προβλέπει ο θεσμός της εμπίστευσης (trust).

Το δημοσίευμα της Εφ.Συν ανέφερε μεταξύ άλλων:

Οι αποδείξεις για όλα τα παραπάνω αυτή τη φορά δεν έρχονται από τον Ερβέ Φαλσιανί και την επεξεργασία της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ, ούτε καν από την ελβετική HSBC, αλλά από ένα βρετανικό υπερπόντιο έδαφος στην Καραϊβική θάλασσα: τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, έναν από τους διασημότερους φορολογικούς παραδείσους παγκοσμίως.

Σύμφωνα με έγγραφα που απέστειλε πρόσφατα η Εισαγγελία του συγκεκριμένου κράτους προς τις ελληνικές δικαστικές αρχές, ύστερα από αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τη συγκεκριμένη χώρα, προκύπτει ότι ο Σταύρος Παπασταύρου είναι συνδικαιούχος του συγκεκριμένου λογαριασμού.

Δεν είναι όμως το μόνο νέο επιβαρυντικό στοιχείο για τον γνωστό δικηγόρο, καθώς βάσει της προσωπικής αλληλογραφίας του από το 2012, όταν άρχιζε να ελέγχεται το πόθεν έσχες του, ο ίδιος φέρεται να προβαίνει σε ενέργειες ώστε να παρουσιαστεί ως διαχειριστής του επίμαχου λογαριασμού.

Με οδηγό αυτά τα στοιχεία και παρότι η υπόθεση μπήκε αρχικά στο αρχείο, ύστερα από την καταβολή ποσού 3,3 εκατομμυρίων ευρώ από τον Στ. Παπασταύρου, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.» έχει διαταχθεί εναντίον του νέος κύκλος ελέγχων από τη Δικαιοσύνη, αυτή τη φορά για τα αδικήματα της απόπειρας παραπλάνησης των εισαγγελέων, της απόπειρας απάτης, της δημιουργίας ψευδών βεβαιώσεων κ.ά