current views are: 9

29 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση19:18

Γεννηματά σε Τσίπρα: Παραιτήσου!

Υπέρ της πρότασης του Αλέξη Τσίπρα για Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ τάχθηκε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Δημοσίευση 19:18’

Υπέρ της πρότασης του Αλέξη Τσίπρα για Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ τάχθηκε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Παραίτηση της κυβέρνησης ζήτησε και η Φώφη Γεννηματά, μετά τον πρόεδρο της ΝΔ, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον Πρωθυπουργό. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τάχθηκε υπέρ της πρότασης του Αλέξη Τσίπρα για Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Ότι κάνατε με το σκίσιμο των μνημονίων, το κάνετε με τη διαπλοκή: Θα σκίσετε τη γάτα κύριε Τσίπρα. Και ακούσαμε και το εξής: Ότι θα επιβάλετε το δόγμα νόμος και τάξη. Τι σχέση έχει αυτό με την αριστερά κ. Τσίπρα; Όσο ο φάντης με το ρετσινόλαδο.

Πρέπει να κατανοήσετε ότι δεν μπορείτε να δώσετε λύση στα προβλήματα. Να παραιτηθείτε και αυτή η Βουλή να δώσει τη λύση. 

Μιλώντας στην ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, η κ. Γεννηματά επεσήμανε πως «ο λαός πρέπει να ξέρει τα λάθη όλων μας, τις ευθύνες, τις παραλείψεις. Θα στηρίξουμε την πρότασή σας για Εξεταστική για όλα τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Γιατί όμως δεν τολμάτε να πείτε “ναι” στην πρότασή μας για Εξεταστική για το πώς φτάσαμε στα μνημόνια από το 2000 και μετά;», είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε:

Δεν μας αγγίζουν οι αναφορές σας στα οικονομικά των κομμάτων. Εμείς πήραμε όλα τα μέτρα μόνοι μας. Εξαντλήσαμε τους ελέγχους και όλα τα πορίσματα βρίσκονται στα χέρια του εισαγγελέα. Δεν έχουμε να καλύψουμε τίποτα, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα απολύτως.

Σχολιάζοντας τις αναφορές για 13 παρεμβάσεις τη προηγούμενης κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, η κ. Γεννηματά τόνισε απευθυνόμενη προς τον κ. Τσίπρα:

Αφού δεν καταφέρατε να σκίσετε το μνημόνιο με έναν νόμο και ένα άρθρο, ακυρώστε αυτές τις 13 ρυθμίσεις με έναν νόμο και ένα άρθρο.

Κατηγόρησε και αυτή την κυβέρνηση για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. «Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση κάνει παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. «Το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί την χειραγώγηση του κράτους και της Δικαιοσύνης. Είμαστε μία χώρα που δεν υπάρχει μόνο capital control, αλλά και justice control», είπε και υπογράμμισε πως «όποιος έχει παραβεί τους νόμους, να πληρώσει όποιος και αν είναι. Αυτό όμως δεν αποτελεί άλλοθι για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη».

Τέλος, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κάλεσε τον κ. Τσίπρα να παραιτηθεί και να σχηματιστεί κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή. 

Δείτε ολόκληρη την ομιλία της κ. Γεννηματά


σχετικα αρθρα