Επίθεση στην κυβέρνηση για σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων τον Δ. Παπαγγελόπουλο, τη Β. Θάνου και τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας, εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, από το βήμα της Βουλής κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τη διαφθορά και τη δικαιοσύνη.

Όπως ανέφερε κατά την πρωτολογία του : «Η διαπλοκή συναλλάσσεται με την εξουσία. Και διαπλοκή είσαστε εσείς. Εσείς βλέπετε κρυφά εκδότες, εσείς δίνετε στους εκβιαστές χρήματα των ΔΕΚΟ, εσείς ζητάτε την απόλυση δημοσιογράφων».

Σύμφωνα με τον Στ. Θεοδωράκη «η χειραγώγηση της δικαιοσύνης είναι το αγαπημένο σπορ όλων των κυβερνήσεων». «Ζήτημα είναι να βρεις δυο πρωθυπουργούς που δεν προσπάθησαν να στήσουν το δικό τους παραμάγαζο στη δικαιοσύνη», είπε στη συνέχεια κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κάνει το ίδιο. «Κάνατε πρόεδρο του Αρείου Πάγου την κ. Θάνου, αφού έδωσε τα διαπιστευτήρια της. Χαρακτήριζε επονείδιστο το χρέος, έστελνε επιστολές στον κ. Γιουνκέρ», ανέφερε και συνέχισε:  «Η κ. Θάνου και ο κ. Παπαγγελόπουλος συνδέουν δύο συστήματα που στόχος τους είναι η χειραγώγηση της δικαιοσύνης». 

Ειδικά για την πρόεδρο του Αρείου Πάγου είπε ακόμη ότι «ήθελε στις θέσεις του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου πρόσωπα δικά της» ενώ για τον Δ. Παπαγγελόπουλο είπε: «Γιατί κύριοι της κυβέρνησης προχωρήσατε στη δεξιά μεταγραφή του κ. Παπαγγελόπουλου

«Το 2009 ήταν διοικητής της ΕΥΠ], είπε και πρόσθεσε: «Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι ήταν υπάκουος υπάλληλος της ΝΔ και έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι έτσι τοποθετήθηκε στην ΕΥΠ».

Πετώντας το γάντι στον πρωθυπουργό και στις 13 παρεμβάσεις που κατήγγειλε, είπε: «Αφού δεν καταφέρατε να καταργήσετε με έναν νόμο και ένα άρθρο το μνημόνιο, κάντε το για τις 13 παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ στη Δικαιοσύνη».

Ακόμη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει πάρει ούτε ένα μέτρο που αντιμετωπίζει την πολυνομία, την κακονομία και την καθυστέρηση και υποστήριξε ότι υπάρχει θέμα δικαιοσύνης στη χώρα. «Το μείζον είναι η καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης», τόνισε ο Στ. Θεοδωράκης και ανέφερε ως ντροπιαστική ημέρα την ημέρα που αποφυλακίστηκε ο . ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα.

Επίθεση για σχέσεις με ΜΜΕ

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επιτέθηκε στον πρωθυπουργό για τις περίφημες καταγγελίες Ψυχάρη και τη λεγόμενη γάτα των Ιμαλαΐων λέγοντας ότι «τις μέρες που τα πληρωμένα τρολ πετούσαν τόνους λάσπης για το Ποτάμι – ότι είναι όργανο των καναλαρχών- την ίδια στιγμή ο κ. Τσίπρας σε μυστικές συναντήσεις προσπαθούσε με παζάρια να επιβάλει διευθυντές της αρεσκείας του στον ΔΟΛ και τον Πήγασο».

Ακόμη υποστήριξε ότι «ο διαχειριστής του site Olympia διορίστηκε στη διεύθυνση ενημέρωσης του Υπουργείου Αμύνης, για να πάρει περισσότερα λεφτά για τη λάσπη που πέταγε στο Ποτάμι» ενώ έκανε λόγο για διορισμό εκδότη εφημερίδας στο γραφείο της κ. Γεροβασίλη.

Νέο πλαίσιο για χρηματοδότηση κομμάτων

Τέλος τόνισε την ανάγκη ενός νέου θεσμικού πλαισίου για τη χρηματοδότηση των κομμάτων και κάλεσε τον πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ να δώσει εξηγήσεις για την χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας.

«Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ ξοδέψατε εκατομμύρια στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο. Για να αφισοκολλήσετε τη χώρα χρειάζεται ένα εκατομμύριο ευρώ. Αφισοκολλήσατε τη χώρα δύο φορές. Πού τα βρήκατε τα χρήματα;» είπε ο Στ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε: «Εμείς έχουμε δεσμευτεί ότι δεν θα δανειστούμε από τράπεζες. Κάνουμε προεκλογικούς αγώνες με δεκαχίλιαρα και όχι με εκατομμύρια».