Για «βλακώδη, πρόχειρη και ερασιτεχνική» σκευωρία σε βάρος του έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής, κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τη δικαιοσύνη και τη διαφθορά, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

«Εγώ δεν έχω να κρύψω τίποτα. Ισχύει όμως το ίδιο για τους υποκινητές της σε βάρος μου σκευωρίας;» είπε ο αναπλ. Υπουργός και μίλησε για ανικανότητα να στήσουν σκευωρία.

«Η ανικανότητα της διαπλοκής να στήσει μια αξιοπρεπή σκευωρία με κάνει να αναρωτιέμαι πως κρατήθηκε τόσα χρόνια στο προσκήνιο», είπε συγκεκριμένα και έκανε λόγο για μια λυσσαλέα σε βάρος του επίθεση, καθώς κάποιοι ονειρεύονται παρένθεση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δημ. Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε στα όσα του καταλογίζονται για παρέμβαση στη δικαιοσύνη μετά την μήνυση της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη.

Μίλησε ευθέως για μεροληπτική στάση εκ μέρους της λέγοντας ότι «είναι σύζυγος και συγγενής στελεχών της ΝΔ» ενώ υπενθύμισε πως πρόκειται για εισαγγελέας «που δεν δήλωσε αποχή στην υπόθεση για το Βατοπέδι, παρά το γεγονός πως στελέχη του κόμματος ήταν και ο σύζυγος και η κόρη της».

«Πρέπει να μιλήσουμε για τις πιέσεις και απειλές που δέχθηκαν εισαγγελείς. Να μιλήσουμε για πειθαρχικά που δήθεν έγιναν κατά λάθος, για να ταχθεί το φρόνημα των δικαστικών, των ανυπόταχτων στη θέληση της προηγούμενης κυβέρνησης», είπε ακόμη

«Να μιλήσουμε όχι μόνο για τη συνάντηση με την κα. Τσατάνη που μου ζητήθηκαν και που έγιναν και άλλες στις οποίες αρνήθηκα να παρευρεθώ. Να συζητήσουμε τι ειπώθηκε και τι έκανα», συνέχισε και επιφυλάχθηκε να πει περισσότερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ελλείψει χρόνου.

Παράλληλα, ο κ. Παπαγγελόπουλος απάντησε και στις καταγγελίες που εξαπέλυσε νωρίτερα ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης για μια σειρά υποθέσεων που είχε χειριστεί ως εισαγγελέας. «Οι υποθέσεις SIEMENS και των εξοπλισμών ήταν δικές μου παραγγελίες. Είπε ο κ. Θεοδωράκης ότι έβαλα στο αρχείο υπόθεση με δασάρχες αλλά ήταν άλλος εισαγγελέας που χειρίστηκε την υπόθεση και όχι εγώ και δεν πήγε στο αρχείο και αυτός δεν ήταν δικός μου φίλος, αλλά του κ. Μαρκή που είναι φίλος του κ. Θεοδωράκη. Για τις υποκλοπές είπε ότι έβαλα την υπόθεση στο αρχείο. Η υπόθεση πήγε στην ανάκριση που συνεχιζόταν μέχρι προχθές. Τι ψέμα είναι αυτό; Τι είχαν να κρύψω για υποκλοπές. Ποιος ήταν θύμα; Ο Καραμανλής που εμφανίζομαι ως υποστηρικτής του. Για θάνατο Τσαλικίδη ψέμα. Την έρευνα δεν την έκανα εγώ».