Οξύτατο επεισόδιο ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη σημειώθηκε κατά τη δευτερολογία του τελευταίου στη Βουλή όταν  ανέφερε ότι ο τρίτος δημοσιογράφος που εμπλέκεται στο σκάνδαλο των εκβιασμών ήταν «στενός συνεργάτης» του Αλέξη Τσίπρα.

«Θυμάμαι ότι στην παρέα των τριών εκβιαστών ήταν και ένας δικός σας στενός συνεργάτης αλλά δεν είδα διαρροή δικών του συνομιλιών» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης 

Όρθιος ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει κάθε δικαίωμα να μην απαντά στα στοιχεία που κατέθεσε για τις σχέσεις της ΝΔ με τους εκβιαστές, ωστόσο, πρόσθεσε, ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει δικαίωμα να συκοφαντεί τον πρωθυπουργό ότι έχει σχέση με έναν από τους εκβιαστές και ότι είναι συνεργάτης και κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ ανακαλέσει. Αν δεν το κάνει, είπε ο κ. Τσίπρας, θα είναι ένας κοινός συκοφάντης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ επέμενε στον ισχυρισμό του, επαναλαμβάνοντας τη φράση «δεν ανακαλώ» και ζητώντας από τον Αλ. Τσίπρα να καθίσει κάτω.

Ο κ. Μητσοτάκης είιπε ακόμη στη δευτερολογία του: «Όταν μιλάτε για σχέσεις τρίτου τύπου με δημοσιογράφους, μπορείτε να εξηγήσετε τις σχέσεις πρώτου τύπου με εκδότες όπως ο κ. Χριστοφορίδης του έντυπου "Χωνί" που προσελήφθη από την κ. Γεροβασίλη;».