"Ο κ. Μητσοτάκης δέχθηκε το ρόλο του συκοφάντη μόνο και μόνο για να έχει την ευκαιρία να πει ένα ψέμα που (κατά παραγγελία του) θα παίξουν τα κανάλια" σχολιάζουν κυβερνητικοί κύκλοι, μετά τη δευτερολογία του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή. 

Οξύτατο επεισόδιο ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη σημειώθηκε κατά τη δευτερολογία του τελευταίου στη Βουλή όταν  ανέφερε ότι ο τρίτος δημοσιογράφος που εμπλέκεται στο σκάνδαλο των εκβιασμών ήταν «στενός συνεργάτης» του Αλέξη Τσίπρα.

«Θυμάμαι ότι στην παρέα των τριών εκβιαστών ήταν και ένας δικός σας στενός συνεργάτηςαλλά δεν είδα διαρροή δικών του συνομιλιών» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης 

Όρθιος ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει κάθε δικαίωμα να μην απαντά στα στοιχεία που κατέθεσε για τις σχέσεις της ΝΔ με τους εκβιαστές, ωστόσο, πρόσθεσε, ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει δικαίωμα να συκοφαντεί τον πρωθυπουργό ότι έχει σχέση με έναν από τους εκβιαστές και ότι είναι συνεργάτης και κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ ανακαλέσει. Αν δεν το κάνει, είπε ο κ. Τσίπρας, θα είναι ένας κοινός συκοφάντης.