Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μία ημέρα μετά τη συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη και τη Διαφθορά. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι «το μεγάλο αίτημα που τέθηκε χθες στην κυβέρνηση κατά τη συζήτηση στη Βουλή ήταν "να παραιτηθείτε"». 

Εστιάζοντας στο ζήτημα της διαπλοκής και της διαφθοράς, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι ότι έχουμε μια κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου που δεν σέβεται τίποτα και δεν έχει καμία θεσμική αντίληψη

«Έχουμε για κυβέρνηση μια παρέα ανθρώπων που θέλει να νέμεται την εξουσία», είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι η ουσία είναι το απόλυτο ψεύδος της κυβέρνησης για τα μεγάλα θέματα.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι πως υπάρχουν καλοί εισαγγελείς και δικαστές, που εξυπηρετούν την πολιτική τους, και κακοί που διαπομπεύονται γιατί οι ενέργειές τους δεν συνάδουν με κυβερνητικές αντιλήψεις. «Είναι ανατριχιαστικό», ανέφερε.

«Η χώρα ταπεινώνεται παντού και τι τους έμεινε; Η ‘διαφθορά’. Όλη η ‘διαφθορά’ τι είναι; Ένα όνομα και μία γάτα», είπε ειρωνικά ο κ. Βενιζέλος και σημείωσε ότι κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή ενισχύθηκε το σενάριο της τεχνητής πόλωσης που έθεσε πρώτος ο Αλέξης Τσίπρας και από ένα σημείο κι έπειτα συνέχισε η Νέα Δημοκρατία.

«Δεν σας κάνει εντύπωση ότι ο επικεφαλής της ΕΥΠ μιας δεξιάς κυβέρνησης είναι ο υπουργός για τη διαφθορά, μιας αριστερής κυβέρνησης;» διερωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος και τόνισε ότι η χώρα οικοδόμησε ένα πολιτικό σύστημα πάνω στο ψέμα.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε επίσης στην υπόθεση του PSI, αφήνοντας αιχμές για υποκρισία από την πλευρά ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, καθώς – όπως είπε – ενώ η κυβέρνηση μιλά διαρκώς καταγγελτικά για το «κούρεμα» του 2012, όταν οι μικρο-ομολογιούχοι προσφεύγουν στο ευρωπαϊκό δικαστήριο στο Στρασβούργο, η κυβέρνηση με τους νομικούς της συμβούλους υπερασπίζεται το PSI.