Διέξοδο για το πολιτικό πρόβλημα της Ελλάδας χαρακτήρισε ο Βασίλης Οικονόμου τις εκλογές, σχολιάζοντας το αίτημα του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, για εκλογές.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε πως ο κ. Μητσοτάκης στη συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη δικαιοσύνη «άδραξε την ευκαιρία για να περιγράψει το πρόβλημα της χώρας, όπως το βιώνουμε όλοι» και πρόσθεσε:

Η χώρα έχει μπει σε μια περιδίνηση που την οδηγεί στην κατάρρευση, η αντιπολίτευση δεν μπορεί να μείνει απαθής.

«Εκτιμώ ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να καμαρώνει απλά στην καρέκλα του πρωθυπουργού, είναι νέος πολιτικός με τόλμη και ζητά να κριθεί στα δύσκολα», ανέφερε ο κ. Οικονόμου, υπογραμμίζοντας πως ο πρόεδρος της ΝΔ «δεν θα λύσει το δημοσιονομικό πρόβλημα που δημιούργησε ο Τσίπρας μέσω του ασφαλιστικού». 

Όσον αφορά το ασφαλιστικό, ο βουλευτής της ΝΔ επεσήμανε ότι η διέξοδος είναι τα επαγγελματικά ταμεία και σημείωσε ότι πρέπει η βασική σύνταξη να είναι δημόσια και να υπάρχει και συμπληρωματική. 

Εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση, ο κ. Οικονόμου είπε:

Η ΝΔ δεν έταξε και δεν θα τάξει 13η σύνταξη, δεν τάξαμε 384 ευρώ εθνική σύνταξη, την οποία δεν μπορούμε να δώσουμε. Να σταματήσουν τις αθλιότητες και τα ψέματα. Να πάρουμε το παράδειγμά τους και να μην ξεφτιλιζόμαστε όπως αυτοί που έλεγαν πριν από τρεις μήνες άλλα και τώρα τα παίρνουν πίσω

Σε άλλο σημείο, σχολιάζοντας το προσφυγικό, υποστήριξε πως ο Πειραιάς έχει μετατραπεί σε νέα Ειδομένη.