Τους λόγους που ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε εκλογές ανέλυσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, στο Ακραίως και στους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο, είπε πως «ο Μητσοτάκης ζήτησε εκλογές γιατί θέλει να προστατέψει Παπασταύρου και Σαμαρά». 

«Αντιλαμβάνεται οτι ο δρόμος είναι ανεπίστρεπτος. Αντιλαμβάνεται πως ο μόνος δρόμος είναι οι εκλογές μήπως κερδίσει και τα κουκουλώσει. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έσερνε τον Σταυρό του Μαρτυρίου  έσερνε τον Παπασταύρο του...μαρτυρίου του», πρόσθεσε. 

Ο κ. Κουίκ επισήμανε πως «αντί το κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή να συνταχθεί κατά της διαφθοράς ο Μητσοτάκης είπε το κορυφαίο έγινε συζήτηση για τη «δήθεν» διαφθορά. Αυτή η λέξη ήταν η ταφόπλακα της ΝΔ στα χέρια Μητσοτάκη και Σαμαρά». 

«Χτες πρέπει να υπήρχε ικανοποίηση στην πραγματική καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ γιατί αποκαταστάθηκαν κάποια πράγματα γιατί όταν χτυπούσαν τον Αγγέλου τον Γιάννη χτυπούσαν απευθείας τον Κώστα Καραμανλή. Και ήταν εκ των έσω τα χτυπήματα», συμπλήρωσε. 

Ο κ. Κουίκ χαρακτήρισε «ασύλληπτα αντικοινοβουλευτική την αντίδραση του κ. Βενιζέλου», ενώ για την υπόθεση Μουζάλα είπε:   

«Δεν θέλω να συζητήσω το θέμα Μουζάλα που χειρίζεται ο κ. Καμμένος ο ίδιος».