Τους λόγους που ζητά εκλογές η ΝΔ, εξήγησε σε συνέντευξή του ο βουλευτής του κόμματος Βασίλης Κικίλιας.

«Ζητάμε εκλογές, γιατί είναι εμφανές ότι δεν μπορούν να κυβερνήσουν, είναι εμφανές ότι δεν αντέχουν την πίεση και το βάρος αυτής της κατάστασης, έχουν υποπέσει σε σειρά λαθών, εγκληματικά κάποια από αυτά.»

Ο κ. Κικίλιας μιλώντας στο Bήμα Fm πρόσθεσε ότι «κι εμείς ζητάμε εξεταστική για τον τρόπο με τον οποίο έκλεισαν οι τράπεζες και τον τρόπο με τον οποίο οδηγηθήκαμε στο τρίτο μνημόνιο. Επειδή δεν μπορούν να διοικήσουν και επειδή δεν μπορούν να κυβερνήσουν, πάνε σε επικοινωνιακά τρικ.»

Ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι «στην Ειδομένη, η κυβέρνηση έχει παραβεί όλους τους κανόνες και όλους του νόμους της ευρωπαϊκής και ελληνικής νομοθεσίας. Αποτελεί ντροπή, είναι όνειδος.»

Για το ενδεχόμενο μεταφοράς προσφύγων σε ακατοίκητα νησιά σημείωσε ότι:

«αν η κυβέρνηση Σαμαρά είχε την Αμυγδαλέζα, που ήταν, αν θέλετε, το πρώτο κέντρο περιοριστικής πολιτικής και επαναπροώθησης και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει 100 σε όλη τη χώρα, εσείς τι πιστεύετε; Υπάρχει πιθανότητα να πάνε αυτούς τους ανθρώπους σε ένα ξερονήσι; Και στην Ειδομένη βρίθει υποδομών και ευρωπαϊκής κουλτούρας;»