Για ξεκάθαρη προγραμματική, ιδεολογική και πολιτική υπεροχή του Αλέξη Τσίπρα έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές, εκφράζοντας εκ νέου την ικανοποίησή τους για τη χθεσινή παρουσία του Πρωθυπουργού στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή. Όπως επισημαίνουν, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε αδύναμος να οδηγήσει το κόμμα του στην απεμπλοκή του από το «ακροδεξιό σύστημα Σαμαρά».

«Εμφανίστηκε να καλύπτει πλήρως τη νομοθετική χειραγώγηση που επεδίωξε η κυβέρνηση Σαμαρά στον χώρο της Δικαιοσύνης» αλλά και «να καλύπτει το κύκλωμα των εκβιαστών που εμφανίζεται να έχει σχέσεις με το κόμμα της ΝΔ», ανέφεραν οι ίδιες πηγές για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Η κριτική του Μαξίμου, όπως έγραψε σήμερα το newpost,επικεντρώνεται στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι απέδειξε πως «η αξιωματική αντιπολίτευση εξακολουθεί να τελεί υπό την ομηρεία του συστήματος διαπλοκής».

Επιπλέον, σημειώνουν ότι «το αίτημα του κ. Μητσοτάκη για πρόωρες εκλογές αποτελεί επιδίωξη των συμφερόντων διαπλοκής που φοβάται τις νομοθετικές πρωτοβουλίες, τις οποίες αναλαμβάνει η κυβέρνηση για να ξεκαθαρίσει το τοπίο».

Παράλληλα, προσθέτουν ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε εκλογές, ενώ δεν παρουσίασε καμία πρόταση για κρίσιμα ζητήματα, όπως το ζήτημα της οικονομίας, της προσφυγικής κρίσης και το ζήτημα λειτουργίας της Δικαιοσύνης, που ήταν και το αντικείμενο της χθεσινής συζήτησης.

Συνοψίζοντας τις εκτιμήσεις τους για τη συζήτηση στη Βουλή, οι ίδιες πηγές της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι «εξαιτίας της απουσίας προγραμματικών και πολιτικών θέσεων, ο κ. Μητσοτάκης κατέφυγε σε επικοινωνιακά τρικ, με αποτέλεσμα να καταφανεί ότι η ΝΔ βρίσκεται σε δυσχερή πολιτική και ιδεολογική θέση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Μητσοτάκης σε μειονεκτική θέση έναντι του Αλέξη Τσίπρα».