Αλλεπάλληλες συναντήσεις, μεταξύ των οποίων μια και με τον ΓΓ του ΟΗΕ, θα έχει σήμερα ο έλληνας επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο πλαίσιο της Διάσκεψης υψηλού επιπέδου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, στη Γενεύη, με θέμα την παγκόσμια συν-ευθύνη για την εισδοχή των προσφύγων από την Συρία.

Χθές ο Δημ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε  με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Filippo Grandi, με τον οποίο συζήτησαν για την αύξηση των μετεγκαταστάσεων, ενώ σήμερα θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Zeid Ra'ad Al Hussein, τον καναδό υπουργό Μετανάστευσης Προσφύγων και Ιθαγένειας, John McCallum, καθώς και με την Ειδική Απεσταλμένη του OHE για την Διάσκεψη Κορυφής για την αντιμετώπιση των μαζικών προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών Karen AbuZayd.

Σημειώνεται ότι ο ΟΗΕ έχει θέσει ως στόχο την επανεγκατάσταση περισσότερων από 450.000 σύρων προσφύγων μέχρι τα τέλη του 2018.

 

Ο Επίτροπος θα μιλήσει το μεσημέρι εκ μέρους της ΕΕ σε πάνελ για τις «καλές πρακτικές» στην εισδοχή των προσφύγων από την Συρία και αργότερα θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου.