Την απόφαση να θέσει την πολύκροτη υπόθεση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη στο αρχείο, έλαβε με πλειοψηφάι 6-1 η επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής.

Τα μέλη της επιτροπής κατά τη σημερινή συνεδρίαση του οργάνου (εξαιρουμένου του Νικήτα Κακλαμάνη), εξέτασαν το φάκελο που είχε σχηματιστεί με τα στοιχεία για τη νομιμότητα προέλευσης των χρημάτων μετά και την τροποποιητική δήλωση για το 2012 (χρήση 2011) που έχει καταθέσει ο υπουργός.

Από έκει και πέρα, για την υπόθεση Ψυχάρη εστάλη (στις 17 του μήνα) από δικαστική επιστολή, ζητώντας τα παραστατικά που λείπουν. Στον εκδότη έχει δοθεί μάλιστα προθεσμία δύο εβδομάδων προκειμένου να απαντήσει, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής θα υπάρξουν εξελίξεις.

Τέλος για τον Αλέξη Μητρόπουλο, η επιτροπή απευθύνθηκε στη τράπεζα Πειραιώς (η οποία έχει εξαγοράσει την αντίστοιχη Κύπρου), προκειμένου να ζητήσιε στοιχεία για τον επίμαχο λογαριασμό. Ωστόσο αποφασίστηκε τελικά, λόγω της αδυναμίας ενημέρωσης, να αποσταλεί επιστολή προς την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες με σκοπό η τελευταία να αποστείλει νέα επιστολή προς τον αντίστοιχο φορέα της Αγγλίας και να ζητηθούν στοιχεία για τις καταθέσεις σε τραπεζικό κατάσταση της Γηραιάς Αλβιόνας.