current views are: 4

30 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση17:11

Στα ύψη η αντιπαράθεση κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας για Μαυρίκο – Η απάντηση της ΕΡΤ

Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τον κατηγορούμενο για συμμετοχή στο κύκλωμα εκβιαστών εκδότη Τάκη Μαυρίκο.

Δημοσίευση 17:11’

Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τον κατηγορούμενο για συμμετοχή στο κύκλωμα εκβιαστών εκδότη Τάκη Μαυρίκο.

Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τον κατηγορούμενο για συμμετοχή στο κύκλωμα εκβιαστών εκδότη Τάκη Μαυρίκο.

Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της παραθέτει στοιχεία που δείχνουν ότι ο εκδότης φέρεται να υπέγραψε συμφωνία αμοιβαίας διαφήμισης με την ΕΡΤ.

Η ΝΔ τονίζει ότι «για πολλοστή φορά ο κ. Τσίπρας συλλαμβάνεται να ψεύδεται και να εξαπατά τη Βουλή και τον ελληνικό λαό, επιβεβαιώνοντας ότι έχει μηδενική αξιοπιστία» και συνεχίζει:

Μόλις χθες, εμφανίστηκε αρνούμενος κάθε συνεργασία επί των ημερών του, μεταξύ της ΕΡΤ ΑΕ και του κατηγορούμενου Μαυρίκου.

Η αλήθεια είναι ό,τι – μόλις τέσσερις ημέρες πριν τη σύλληψη του τελευταίου – η ΕΡΤ ΑΕ, υπέγραφε συμφωνία συνεργασίας με την Μαυρίκος ΑΕΒΕ.

Έγγραφο της ΕΡΤ που αναρτήθηκε στη ‘’Διαύγεια’’ στις 18 -2 – 2016 και ώρα 16:31:10, επιβεβαιώνει πανηγυρικά τη σύναψη αυτής της συμφωνίας.

Τα επίσημα έγγραφα διαψεύδουν και εκθέτουν τον κ. Τσίπρα.

Οφείλει σήμερα κιόλας να απολογηθεί για τα ψέματα που έλεγε χθες από το βήμα της Βουλής.

Δείτε το έγγραφο που παραθέτει η Νέα Δημοκρατία

Απαντώντας, κυβερνητικές πηγές τόνιζαν πως η ΝΔ προσπαθεί «απεγνωσμένα, να περισώσει την θλιβερή χθεσινή εικόνα του αρχηγού της».

«Μετά τις γκάφες, τα αυτογκόλ και τα απροκάλυπτε ψέματα με τα οποία εξετέθη ο κ. Μητσοτάκης στην Βουλή, η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί σήμερα, απεγνωσμένα, να περισώσει την θλιβερή χθεσινή εικόνα του αρχηγού της» σημειώνει η ΝΔ και προσθέτει:

Περιμένουμε ακόμα να απαντήσουν για ποιες υπηρεσίες πλήρωναν πλουσιοπάροχα τους κατηγορούμενους για εκβιασμό. 

Η απάντηση της ΕΡΤ

Η ΕΡΤ σε απάντησή της τονίζει πως η  απόφαση αυτή δεν υλοποιήθηκε ποτέ. «Η ΕΡΤ καταρτίζει κατά πάγια τακτική συμβάσεις ανταλλακτικής διαφήμισης με το σύνολο σχεδόν των εντύπων Μέσων, επωφελούμενη της προβλεπόμενης στον νόμο έκπτωσης επί της τιμής του ισχύοντος τιμοκαταλόγου. Τουλάχιστον τριάντα οκτώ (38) τέτοια συμφωνητικά είναι σήμερα σε ισχύ. Στο πλαίσιο αυτό υπεγράφη, αρχικώς στις 27.10.2014, σύμβαση μεταξύ της ΝΕΡΙΤ και της εφημερίδας «ΑΚΡΟΠΟΛΗ», η οποία ανανεώθηκε στις 27.04.2015. Οι υποχρεώσεις αυτών των συμβάσεων πέρασαν στην ΕΡΤ μετά την επανασύστασή της στις 29.04.2015» αναφέρει η ΕΡΤ και συνεχίζει:  

Στις 07.09.2015 αναρτήθηκε στη διαύγεια απόφαση της ΕΡΤ για τη σύναψη νέου συμφωνητικού, η υπογραφή του οποίου, όμως, με απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ «πάγωσε» λόγω των δυσφημιστικών πρωτοσέλιδων και των δηλώσεων του εκδότη της εφημερίδας κατά του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε εκπομπή της ΕΡΤ την ημέρα διεξαγωγής του Debate των πολιτικών αρχηγών. Επίσης, η διοίκηση της ΕΡΤ διέκοψε την ανάγνωση του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας «ΑΚΡΟΠΟΛΗ» στις πρωινές εκπομπές της και ο εκδότης δεν ξαναπροσκλήθηκε σε ενημερωτικές εκπομπές. Η διοίκηση της ΕΡΤ ζήτησε τη διακοπή της αμοιβαίας διαφήμισης, απευθύνοντας ερώτημα στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και την ΕΣΗΕΑ.

Στη συνέχεια, η ΕΡΤ παραθέτει μία σειρά από δυσφημιστικά δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης του κ. Μαυρίκου και τονίζει:

Όταν διαπιστώθηκε ότι υπήρχε εκκρεμές υπόλοιπο για την τοποθέτηση διαφημίσεων από την ΕΡΤ, αποφασίστηκε η σύναψη νέου ιδιωτικού συμφωνητικού με την από 18.02.2016 απόφαση, η οποία δεν υλοποιήθηκε, αλλά ανακλήθηκε με την από 29.02.2016 απόφαση της εταιρείας (ΑΔΑ 796Χ465Θ1Ε-01Ο). Ακολούθως, το σχετικό συμφωνητικό ουδέποτε υπεγράφη.


σχετικα αρθρα