Έκκληση να τελειώσουν οι εχθροπραξίες στη Συρία απηύθυνε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε ισραηλινός ομόλογός του Ρέβεν Ρίβλιν στο προεδρικό μέγαρο στην Ιερουσαλήμ .

«Δίνουμε έναν τεράστιο αγώνα για να αντιμετωπίσουμε τις πρωτόγνωρες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές που προκαλούνται από εστίες κρίσεων, δηλαδή τις συγκρούσεις και τους πολέμους στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής ιδίως δε στη Συρία. Αν αυτές δεν εξαλειφθούν , κυρίως αν δεν σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία, δεν μπορεί να υπάρξει οριστική λύση στο πρόβλημα» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε την ανάγκη «όλοι μαζί ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τους τρομοκράτες που διαπράττουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Αλλά δεν πρέπει επ ουδενί να αναιρέσουμε την αντιμετώπιση του αμιγώς προσφυγικού ζητήματος υπό όρους ανθρωπισμού. Να συμπεριφερθούμε στους πρόσφυγες με όρους ανθρωπισμού» πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος.

«Αυτή την ώρα που κρίνεται το μέλλον του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, δεν μπορεί η Ευρώπη να ανεχτεί συμπεριφορές που αναπτύσσουν φοβικά σύνδρομα και εμπεριέχουν αιχμές ρατσισμού» τόνισε ο κ.Παυλόπουλος και πρόσθεσε:

Οι δύο λαοί μας μπορούν να αφυπνίσουν συνειδήσεις με βάση την ιστορία, τον ανθρωπισμό και κυρίως τη δημοκρατία μας.