Επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στη Δικαιοσύνη, με αφορμή την συζήτηση για τη διαφθορά, εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, υπογραμμίζοντας ότι ''δεν προστατεύει την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης''.

Την ίδια στιγμή επισήμανε ότι η κυβέρνηση παρέβλεψε εσκεμμένα τους ικανότερους δικαστές, κάνοντας «βουτιά στην επετηρίδα», και επέλεξε αντίθετα να τοποθετήσει τους πιο «βολικούς» συναδέλφους τους στο πλευρό της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «συνεχίζει όλα τα λάθη που έκαναν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στη Δικαιοσύνη», και κατηγόρησε τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ότι δεν αντιλαμβάνεται τους δικαστές αξιοκρατικά, αλλά ως φίλους ή εχθρούς της κυβέρνησης.

Σε σχέση με την διάθεση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Θεοδωράκης αποσαφήνισε ότι το Ποτάμι δεν προτίθεται να ενωθεί με το ΠΑΣΟΚ αλλά θέλει να «πολλαπλασιαστεί» σε συνεργασία μαζί του  και προοδευτικές δυνάμεις προκειμένου να «τα αλλάξουμε όλα».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη:

Το Ποτάμι δεν είναι μία κεντροαριστερή δύναμη ώστε να λάβει μέρος στην ανασυγκρότηση του αριστερού χώρου που επιδιώκει η κ. Γεννηματά. Αν στο τέλος της ημέρας «υπάρχουν στο δωμάτιο» προοδευτικές δυνάμεις που δεν εκπροσωπούνται ούτε από το ΠΑΣΟΚ ούτε από Το Ποτάμι, τότε είναι χρέος μας είναι να ενωθούμε μαζί τους.

Από την άλλη πλευρά, ο αρχηγός του κινήματος δεν τάχθηκε υπέρ της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για πρόωρες εκλογές, σημειώνοντας πως δεν είναι δυνατό η χώρα να προσφεύγει στις κάλπες «κάθε έξι μήνες», ειδικά τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση για την πρώτη αξιολόγηση.

«Είμαστε ακόμα με το ένα πόδι στο γκρεμό»,  τόνισε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο κ. Θεοδωράκης άφησε ξεκάθαρα ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να μην ολοκληρώσει την τετραετία. Όπως είπε, είτε θα πρέπει να διορθωθούν άμεσα τα λάθη που γίνονται λόγω λαϊκισμού και ανικανότητας, είτε ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να έρθει στη Βουλή και να δούμε πώς μπορεί να δημιουργηθεί ένα μοντέλο που θα λύσει 10 καίρια θέματα και θα οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες σε 12 μήνες.

«Η χώρα δεν έχει ανάγκη εκλογές. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να αποδεχτεί την αδυναμία του και να αναζητήσει άλλη κυβερνητική λύση», σχολίασε.

Τέλος, αναφερόμενος στις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι η απόφαση της κυβέρνησης να δώσει μόνο τέσσερις άδειες τη στιγμή που λειτουργούν οκτώ σταθμοί «αυξάνει τη διαπλοκή» και δίνει μεγάλες εξουσίες στον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Παππά σε βάρος των ανεξάρτητων Αρχών.

Ο αρχηγός του Ποταμιού τόνισε πως δεν είναι δυνατό τέτοιες αποφάσεις να λαμβάνονται από έναν «υπουργό - δερβέναγα», αλλά από τις ανεξάρτητες Αρχές, με γνώμονα το ευρωπαϊκό πλαίσιο και την αρχή του ανταγωνισμού.