Εξηγήσεις για τα όσα του καταλογίστηκαν το τελευταίο διάστημα για τις σχέσεις του με τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο και τις επίμαχες επιστολές Σιφουνάκη- Τσιρώνη έδωσε κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που επεξεργάζεται την υπόθεση της καταγγελίας Τσατάνη ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είπε πως τον κ. Βγενόπουλο δεν το είχε συναντήσει ποτέ στη ζωή του παρά μόνο τον Δεκέμβρη του 2014 που τον επισκέφτηκε στο υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να συζητήσουν ένα ζήτημα με επιστολές μεταξύ Σλοβακικής, Ελληνικής και Κυπριακής κυβέρνησης  αναφορικά με διαμαρτυρία Σλοβακικής τράπεζας για το κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Όπως είπε ο  κ. Βενιζέλος, υπήρξε άλλη μια συνάντηση ένα χρόνο αργότερα (Δεκέμβριο του '15), για ζητήματα που αφορούσαν τη Δικαιοσύνη με τον κ. Βγενόπουλο να ενημερώνει πως είχε απευθυνθεί και σε άλλα στελέχη της αντιπολίτευσης και στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο της κυβέρνησης.

«Το επιχείρημα ότι επειδή υπήρξαν δύο συναντήσεις, υπάρχουν και σχέσεις μαζί μου, είναι γελοίο. Πράγματι ξέρω ότι όταν ιδρύθηκε η Εγνατία, τράπεζα, ο Αλέξανδρος Μπακατσέλος που είναι ξάδερφος της γυναίκας μου, μετείχε! Ο συγκεκριμένος όμως δεν είναι τυχαίος, είναι φίλος με τον Μητσοτάκη και μέντορας του Καραμανλή! Ο κ. Σηφουνάκης αντιδικεί με το Βγενόπουλο και στρέφεται εναντίον μου. Θέλει τη συνδιαλλαγή ενός μέρους του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό δεν θα γίνει ποτέ. Αυτά που λέω εγώ (για την υπόθεση Βεγνόπουλου) εκφράζουν την παράταξη, το ΠΑΣΟΚ σύσσωμο», δήλωσε χαρακτηριστικά με νόημα.