Το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί αποκάλυψε ο υπουργείας Παιδείας Νίκος Φίλης απαντώντας στα δημοσιεύματα που τον παρουσίαζαν να κοιμάται στο Κοινοβούλιο.

Χθες, κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο και αναπαρήχθη από ειδησεογραφικά μέσα, μία φωτογραφία του υπουργού στην οποία είχε κλειστά τα μάτια του και έδειχνε ότι κοιμόταν, κατά τη συζήτηση για τη διαφθορά στη Βουλή.

Αναγκασμένος, όπως είπε να εξηγήσει τι πραγματικά έγινε, ο κ. Φίλης μίλησε σήμερα στο ραδιόφωνο "Στο Κόκκινο" και εξέφρασε την λύπη του για το γεγονός ότι ένα πρόβλημα υγείας που έχει έγινε αιτία... τρολαρίσματος. 

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Φίλη:

«Χθες είδα σε ορισμένα blog μία φωτογραφία από τη Βουλή... όπου με εμφάνιζε να έχω κλειστά τα μάτια, λέγοντας "κοιμάται ο Φίλης στη Βουλή". Θα ήθελα να κάνω μία παρατήρηση, μία δημοσιοποίηση, είναι αλήθεια με κάποια δυσκολία, αλλά αναγκάζομαι. Γνωρίζουν πάρα πολλοί φίλοι -δεν το γνωρίζει η κοινή γνώμη και δεν οφείλει να το γνωρίζει, αλίμονο- ότι έχω ένα πρόβλημα υγείας, λέγεται κλινική άπνοια. Κοιμάμαι με μηχανική υποστήριξη. Υπάρχουν στιγμές, όχι πάντα, όπου βαραίνω, δεν κοιμάμαι, κλείνω τα μάτια. 
 
Είναι λυπηρό ένα πρόβλημα υγείας να αποτελεί αντικείμενο "τρολαρίσματος". Εγώ δέχομαι να γίνομαι πολιτικός στόχος για πολιτικές μου απόψεις - και γίνομαι, από πολλές πλευρές. Ακόμα και ένα μήνυμα που έβγαλα για την 25η Μαρτίου, μήνυμα ενότητας και έξαρσης της αξίας του εκπαιδευτικού και της Παιδείας στη διαμόρφωση της εθνικής και κοινωνικής συνείδησης, αποτέλεσε αντικείμενο επίθεσης, από ακραίους κύκλους, κυρίως εκκλησιαστικούς αλλά και από τη ΝΔ, κύκλους ξενοφοβικούς και της νεο-εθνικοφροσύνης. Τα δέχομαι αυτά, είναι στο πολιτικό παιχνίδι. Αριστερός είμαι, να συγκρουστούμε για ιδεολογικά και πολιτικά ζητήματα.
 
Αλλά ένα ζήτημα υγείας να παίρνει το χαρακτήρα μίας προσωπικής επίθεσης, είναι λίγο προκλητικό. Αναγκάζομαι να το πω δημόσια, το έχω ξαναπεί. Δεν θα ήθελα να συνεχιστεί περαιτέρω η συζήτηση αυτή ... είναι λυπηρό ... δείχνει και την αδυναμία πολιτικών επιχειρημάτων των αντιπάλων», κατέληξε ο κ.Φίλης.