current views are: 7

31 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση12:20

«Παράθυρο» από τον Σκουρλέτη για μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ

Θετικός για μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ εμφανίζεται ο Πάνος Σκουρλέτης, εφόσον όπως είπε «οι διεθνείς τιμές των καυσίμων παραμείνουν τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα και περιοριστούν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των καταναλωτών προς την επιχείρηση».

Δημοσίευση 12:20’

Θετικός για μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ εμφανίζεται ο Πάνος Σκουρλέτης, εφόσον όπως είπε «οι διεθνείς τιμές των καυσίμων παραμείνουν τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα και περιοριστούν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των καταναλωτών προς την επιχείρηση».

Θετικός για μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ εμφανίζεται ο Πάνος Σκουρλέτης, εφόσον όπως είπε «οι διεθνείς τιμές των καυσίμων παραμείνουν τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα και περιοριστούν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των καταναλωτών προς την επιχείρηση».

Σε δηλώσεις του σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης ανήγγειλε επίσης την επέκταση της προμήθειας φυσικού αερίου σε σειρά νέων περιοχών, επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει συμβιβασμός στο θέμα των Σκουριών ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνουν άλλες ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα της ενέργειας πέρα από το πλαίσιο που προβλέπει η συμφωνία του Αυγούστου.

Ο  κ. Σκουρλέτης ανέφερε πως έχει συγκροτηθεί επιτροπή που διερευνά τις δυνατότητες μειώσεων και στις λεγόμενες μονοπωλιακές χρεώσεις δηλαδή τις χρεώσεις για τα δίκτυα, το ΕΤΜΕΑΡ (ανανεώσιμες πηγές) και τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας. Ειδικά για τις ΥΚΩ ο υπουργός τόνισε ότι ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος μείωσης του κόστους είναι η προώθηση των διασυνδέσεων των νησιών και εγκάλεσε τις προηγούμενες ηγεσίες του υπουργείου που δεν προχώρησαν στη λεγόμενη “μικρή” (μέσω Πελοποννήσου) διασύνδεση της Κρήτης που θα οδηγήσει σε ορίζοντα τριετίας σε μείωση του κόστους ηλεκτροδότησης του νησιού κατά 50%.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις ο υπουργός ανέφερε ότι δεν θα γίνει ούτε μια επιπλέον αυτών που έχουν συμφωνηθεί, είτε οι μετοχές έχουν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ είστε όχι. “Το ΤΑΙΠΕΔ δεν χαράσσει πολιτική, είναι μάνατζερ που κινείται με βάση τις εντολές και το σχέδιο της κυβέρνησης”, ανέφερε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι τα “πακέτα” μετοχών της ΔΕΗ, των ΕΛΠΕ και της ΔΕΠΑ θα περάσουν στο νέο ταμείο που θα συγκροτηθεί, στον πυλώνα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας καθώς δεν είναι στο σχεδιασμό η ιδιωτικοποίησή τους. Και για τον ΑΔΜΗΕ επανέλαβε ότι η λύση που έχει συμφωνηθεί διασφαλίζει το δημόσιο χαρακτήρα της επιχείρησης.

 

 


σχετικα αρθρα