Ερωτήματα και προβληματισμοί για το πώς θα διατηρηθούν οι προσφυγικές ροές σε χαμηλά επίπεδα και σχετικά με τη διαδικασία με το άσυλο που διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα διατυπώθηκαν στην συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποίηθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνεδρίαση, ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για το προσφυγικό που συζητείται αυτή την ώρα στη Βουλή, εξελίχθηκε σε τρεις ενότητες και «ο διάλογος ήταν σε καλό κλίμα».

Η πρώτη ενότητα αφορούσε σε ενημέρωση για διαδικαστικά ζητήματα από τον γγ της κυβέρνησης Μιχάλη Καλογήρου, η δεύτερη από τον γγ του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλη Παπαδόπουλο για τη διαδικασία του νομοσχεδίου, την τεκμηρίωση, και η τρίτη από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του Γ. Μουζάλα έγινε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, και ευρύτερη συζήτηση, ενώ τέθηκαν και ερωτήματα από βουλευτές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η συζήτηση περιορίστηκε κυρίως στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου, το οποίο δεν συνδέεται ευθέως με την πρόσφατη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Το νομοσχέδιο είναι μια διαδικασία διατάξεων που είχε προετοιμαστεί εδώ και καιρό -ήδη από την περίοδο της κ. Χριστοδουλοπούλου- και όλοι συμφωνούν ότι είναι σε προωθητική και προοδευτική κατεύθυνση, περιγράφουν οι ίδιες πηγές.

Επίσης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τέθηκαν ερωτήματα σχετικά με τον καλύτερο συντονισμό και την επιτάχυνση της διαδικασίας αποσυμφόρησης, τόσο στα νησιά -όπου οι ροές φαίνεται να κάμπτονται- όσο και στην ηπειρωτική χώρα προκειμένου να διασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων.