ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος: Ο Πικραμένος, από δήμαρχος… κλητήρας

Δημοσίευση 31 Μαρτίου 2016, 19:09 / Ανανεώθηκε 31 Μαρτίου 2016, 19:09
Νικολόπουλος: Ο Πικραμένος, από δήμαρχος… κλητήρας
Facebook Twitter Whatsapp

Απαντήσεις στο Newpost έδωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, σχετικά με την κατάθεσή του στον κοινοβουλευτικό έλεγχο για το σκάνδαλο της «φάμπρικας διαιτησιών» στην ΕΡΓΟΣΕ.

Απαντήσεις στο Newpost έδωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, σχετικά με την κατάθεσή του στον κοινοβουλευτικό έλεγχο για το σκάνδαλο της «φάμπρικας διαιτησιών» στην ΕΡΓΟΣΕ.

«Είναι απορίας άξιο, πως ένα πρόσωπο το οποίο έχει τιμηθεί με το ανώτατο αξίωμα της πατρίδας -αυτό του Πρωθυπουργού- επελέγη και αποδέχτηκε να τοποθετηθεί  ως επιδιαιτητής μεταξύ δημοσίου και μεγαλο –νταβατζήδων» σημειώνει ο κ. Νικολόπουλος και προσθέτει:

Περιμένουμε άμεσα τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να απαντήσει, στην ερώτηση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ενώπιων της εθνικής αντιπροσωπείας στο το κατά πόσο είναι νόμιμη η τοποθέτηση του πρώην Πρωθυπουργού κ. Πικραμμένου στην θέση του επιδιαιτητή αλλά και αν είναι σύμφωνη με την ηθική του και τον αξιακό δημοκρατικό του κώδικα.

Όπως σημειώνει ο κ. Νικολόπουλος, ο «Ελληνικός εμπεριστατος λαός μας θέλει να μάθει πόσα εκατομμύρια επιδίκασε ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Πικραμμένος με αποφάσεις του υπέρ των εργολάβων  και πόσα κέρδισαν αυτοί οι βαστάζοι του σάπιου διαπλεκόμενου συστήματος από τις συγκεκριμένες αποφάσεις».

«Γιατί το ποιος έχασε το γνωρίζουμε πολύ καλά. Έχασε και πάλι ο Ελληνικός λαός που καλείται να πληρώσει με το αίμα του, τις επιλογές των δωσίλογων όπως επί Γερμανικής κατοχής» τονίζει ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και συνέχισε:

Ο λαός μας λέει από Δήμαρχος κλητήρας… τώρα θα λέμε και από Πρωθυπουργός… επιδιαιτητής για μεγαλο-νταβατζήδες» Ντροπή!. Εμείς θα συνεχίσουμε με αγώνα μέχρι να καταργηθεί ο επαίσχυντος νόμος που ίδρυσε την φάμπρικα των ‘’Διαιτησιών’’ και που οδηγεί στην λεηλασία τεραστίων ποσών σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να αποδείξει ότι θέλει και μπορεί να τσακίσει την διαπλοκή διότι ότι οι νόμοι που ψηφίσθηκαν από την Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου το 2013 , ήταν κατά παραγγελία των «εθνικών εργολάβων», οι οποίοι υπαγόρευσαν σε κυβερνητικούς αξιωματούχους τους παραπάνω νόμους και με τη συνεργασία πρώην υπουργών και μεγαλο-δικηγόρων σαν «Διαιτητών» και ανωτάτων δικαστικών, ακόμη και πρώην πρωθυπουργών, σαν «Επιδιαιτητών» αποκόμισαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ(!!!), που σε καμιά περίπτωση δεν θα είχαν αποκομίσει, αν οι εργολαβικές τους διεκδικήσεις εκδικάζονταν από την Τακτική Δικαιοσύνη.

Σημείωσε πως οι «διαιτησίες» στοιχισαν στην ΕΡΓΟΣΕ εξήντα πέντε(65) εκατ.€, ενώ στο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης έχουν υπερβεί ήδη τα εκατό σαράντα(140) εκατ. €.

Στην ερώτηση που κατέθεσε σημερα ο κ. Νικολόπουλος στη Βουλή, ανέφερε:

Ενώ ο Ν. 4117/2013 προβλέπει σαν «Επιδιαιτητή» «Σύμβουλο Επικρατείας», που προκύπτει μετά από κλήρωση, σε «Διαιτησίες» της αμαρτωλής σύμβασης 470/2007 της ΕΡΓΟΣΕ ορίστηκε σαν «Επιδιαιτητής» ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΣτΕ και πρώην πρωθυπουργός κ. Παναγιώτης Πικραμένος(!!!), ορισμός που δεν γνωρίζουμε αν είναι νόμιμος ή όχι.

Τέλος όπως είπε θεωρεί ότι είναι τεράστιο, επίσης, σκάνδαλο οι υπέρογκες αμοιβές των «Διαιτητών» και των «Επιδιαιτητών», ακόμη και των «γραμματέων» τους, που φθάνουν τις πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ(!!!) ανά «Διαιτησία».

Ο Τσίπρας πρέπει «να σπάσει το απόστημα» και να απαντήσει στα καυτά ερωτήματα:

1) Γιατί, ούτε εσείς, ούτε κανένας άλλος υπουργός δεν έκανε τίποτα, για να σταματήσει η λεηλασία δημοσίου χρήματος μέσω της «Διαιτησίας» στα συγχρηματοδοτούμενα από κοινοτικούς πόρους δημόσια έργα;

2) Προτίθεστε, έστω και τώρα, να αναλάβετε την πρωτοβουλία για να καταργηθεί η «Διαιτησία» και να επανέλθουμε στο προηγούμενο καθεστώς, όσο αφορά την επίλυση διαφορών που ανακύπτουν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των έργων;

3) Γνωρίζετε ότι οι «Διαιτησίες» στοίχισαν μέχρι τώρα στην ΕΡΓΟΣΕ εξήντα πέντε(65) εκατομμύρια ευρώ;

4) Είναι νόμιμος ο διορισμός του κ. Παναγιώτη Πικραμένου σαν «Επιδιαιτητή» σε «Διαιτησίες» της αμαρτωλής σύμβασης 470/2007 της ΕΡΓΟΣΕ;

5) Πόσο στοίχισαν μέχρι σήμερα οι «Διαιτησίες» σε εργολαβίες της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» και ιδιαιτέρως στο έργο του «Μετρό Θεσσαλονίκης»;

6) Πόσο στοίχισαν μέχρι σήμερα οι «Διαιτησίες» σε εργολαβίες άλλων φορέων του;