Υπερψηφίζει υπό όρους την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ η Νέα Δημοκρατία.

Εξηγώντας τους λόγους, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος επεσήμανε πως «με τη σημερινή πρότασή τους για Εξεταστική Επιτροπή οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν έχουν ως αληθινό μέλημά τους τη διαφάνεια. Προσπαθούν να εγκλωβίσουν το δημόσιο διάλογο και τα άλλα κόμματα στους μικροκομματικούς,  επικοινωνιακούς τακτικισμούς τους». 

«Δεν θα το επιτύχουν» αναφέρει ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και συνεχίζει:

Η Νέα Δημοκρατία έχει διαχρονικά ταχθεί εμπράκτως υπέρ της διαφάνειας στο δημόσιο βίο. Πρόσφατα, ο Πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε απτά δείγματα γραφής του σεβασμού του στους φορολογούμενους πολίτες, δίνοντας στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση του Κόμματος και ένα αυστηρό πρόγραμμα αποπληρωμής των δανείων της. Συνεπώς, για λόγους αρχής, η Νέα Δημοκρατία υπερψηφίζει την πρόταση σύστασης αυτής της Εξεταστικής Επιτροπής.

«Αναμένουμε από τα κυβερνητικά κόμματα να αποδεχθούν την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την Εξεταστική Επιτροπή διερεύνησης των συνθηκών που οδήγησαν στις καταστροφικές εξελίξεις για την οικονομία, πέρυσι το καλοκαίρι» καταλήγει ο κ. Κουμουτσάκος.