Ενστάσεις σε συγκεκριμένες διατάξεις του νομοσχεδίου που συζητείται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος για το προσφυγικό, εξέφρασε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η Βασιλική Κατριβάνου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για παραφωνίες στο νομοσχέδιο που έχουν να κάνουν τη διαδικασία απόδοσης ασύλου, τη λειτουργία ιδιωτικών εταιριών φύλαξης αλλά και το χαρακτηρισμό της Τουρκίας ως ασφαλούς χώρας προορισμού για τους πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα, η κ. Κατριβάνου, είπε πως δεν θα λειτουργήσει η διαδικασία παροχής του ασύλου (ζήτησε να μην περιληφθεί στο νομοσχέδιο), με αποτέλεσμα, οι υποθέσεις να εξετάζονται επιφανειακά και οι πρόσφυγες να επιστρέφουν στην Τουρκία. Ακόμα, χαρακτήρισε προβληματική τη διάταξη για τη παρουσία των ιδιωτικών εταιριών φύλαξης, καθώς όπως είπε «οι σεκιουριτάδες είναι κυρίως χρυσαυγίτες!, ενώ πρόσθεσε πως η Τουρκία δεν είναι ασφαλής τρίτη χώρα και δεν θα πρέπει να επιστρέφουν εκεί οι πρόσφυγες. Τέλος υπογράμμισε πως οι δομές θα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτές στη κοινωνία.