Πυρά κατά της ΝΔ εξαπολύει ο  Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Πόθεν Έσχες, Γιώργος Βαρεμένος με αφορμή την ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την υπόθεση του πόθεν έσχες του Γιώργου Σταθάκη.

«Η σημερινή ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου Πόθεν Έσχες για την υπόθεση Σταθάκη αποτελεί πρωτοφανές αντιθεσμικό ολίσθημα» σημειώνει ο κ. Βαρεμένος και προσθέτει:

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι «έργο Τσίπρα» η απόφαση της Επιτροπής η οποία ελήφθη μετά από εισήγηση δικαστικού λειτουργού, με τη θετική ψήφο δύο βουλευτών, μιας Αρεοπαγίτου, ενός Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και Προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες, ενός Συμβούλου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενός Υποδιοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και με τη σύμφωνη γνώμη ενός Εισαγγελέα Πρωτοδικών που επικουρεί το έργο της Επιτροπής, ενώ αρνητική υπήρξε μόνον η ψήφος ενός βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ότι η όποια πολιτική αντιπαράθεση μπορεί να αντικατασταθεί από την αντιθεσμική βαρβαρότητα.

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ σε ανακοίνωσή της για τον Γιώργο Σταθάκη είχε τονίζει ότι στην κυβέρνηση «τη μια μέρα κραδαίνουν την “πύρινη ρομφαία” της διαφάνειας και την άλλη τη σβήνουν. Το έπραξαν δύο φορές χθες, για τον κ. Σταθάκη» και συνέχιζε:

Τη δεύτερη, έβαλαν στο αρχείο την υπόθεση του Πόθεν Έσχες του με τις “ξεχασμένες” καταθέσεις 1,8 εκατ. ευρώ και τις αδήλωτες συμμετοχές σε 36 ακίνητα.

Για τον κ. Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ, η διαφάνεια αφορά μόνο στους άλλους και ποτέ στους ίδιους.