Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας πως «το κόστος παραμονής αυτής της κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από το κόστος των εκλογών».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η βουλευτής της ΝΔ δήλωσε πως «δημιουργούν νέες δαπάνες με την κρατικίστικη λογική τους, δεν πληρώνουν τους γιατρούς σήμερα κ βάζουν φόρους, φόρους, φόρους» και πρόσθεσε:

O τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση προχωράει αυτή τη διαπραγμάτευση μας προβληματίζει πολύ, και κατά τη γνώμη μου δεν θα έχει καλό αποτέλεσμα.

Όσον αφορά το , η κυρία Μπακογιάννη τόνισε πως «η ιδεοληπτική στάση της κυβέρνησης να μην χωρίζει μετανάστες από πρόσφυγες κ να καταργεί τις κλειστές δομές οδήγησε στη δραματική κατάσταση».

«Αυτό που δεν κάλυψε η κυβέρνηση με τους πρόσφυγες, το κάλυψε η ανθρωπιά των Ελλήνων. Αλλά είμαστε σε οριακό σημείο», υπογράμμισε.

Σε άλλο σημείο, είπε ότι «οι κόκκινες γραμμές του ΣΥΡΙZA έχουν την ίδια αξία με το δημοψήφισμα που σε ένα 24ωρο το ΟΧΙ το κάνανε ΝΑΙ».

«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δε συμφωνήσει στην εξεταστική που πρότεινε η ΝΔ τότε όλη αυτή η ιστορία που ταλαιπώρησε και κόστισε στη χώρα το 2015 θα παραγραφεί», κατέληξε.