Βαθύ είναι το ρήγμα στο Ποτάμι μετά και τη νεώτερη τοποθέτηση του βουλευτή του κόμματος Ιάσωνα Φωτήλα, ο όποιος έρχεται σε ευθεία ρηξη με τις επιλογές της ηγεσίας. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, το Ακραίως και τους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο, είπε πως δεν έχει νόημα να δημιουργηθεί νέα κυβέρνηση από αυτήν τη Βουλή. 

«Γιατί θα έχει βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα διώξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ για να φέρουμε τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε και πρόσθεσε:  

«Η κυβέρνηση αυτή ανέδειξε τον Ξηρό σε συγγραφέα και από σήμερα έχουμε τον  πολιτισμό της τσουτσουνας. Πρέπει να πέσει αυτή η κυβέρνηση. Όλοι μαζί να κηρύξουμε ανένδοτο κατά του ΣΥΡΙΖΑ».  

Μόλις χθες ο κ .Θεοδωράκης είχε ταχθεί κατά της διενέργειας πρόωρων εκλογών: «Η χώρα δεν έχει ανάγκη εκλογές. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να αποδεχτεί την αδυναμία του και να αναζητήσει άλλη κυβερνητική λύση»,είχε δηλώσει στον ΣΚΑΪ. 

Ο κ. Φωτήλας είναι επιφυλακτικός και ως προς τις ζυμώσεις στην κεντροαριστερά. Όπως είπε: 

«Εγώ αυτές τις ζυμώσεις δεν τις βλέπω μέσα στην κοινωνία. Δεν βλέπω νέους φρέσκους. Οι μόνοι που ζυμώνουν είναι οι δελφίνοι και οι επίδοξοι αρχηγοί». 

Σε αυτούς μάλιστα συμπεριέλαβε και τον νυν πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.   

«Οι σημερινοί αρχηγοί δεν μπορούν να προχωρήσουν. Θα πρέπει να αυτοαποκλειστούν. Είμαι σίγουρος ότι ο κ. Θεοδωράκης θα δεχτεί να θυσιαστεί», τόνισε. 

Ο κ. Φωτήλας δίνοντας μια άλλη προοπτική για το κόμμα του κατέληξε: 

«Το Ποτάμι μπορεί να προσφέρει πολλά και να συγκρατήσει την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ. Γιατι είμαι βέβαιος πως η επόμενη κυβέρνηση θα είναι της     ΝΔ.».