ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι: Το Συντονιστικό για το προσφυγικό αυτοεγκλωβίστηκε στην ιδεοληπτική ρητορική

Δημοσίευση 1 Απριλίου 2016, 13:39 / Ανανεώθηκε 1 Απριλίου 2016, 13:00
Ποτάμι: Το Συντονιστικό για το προσφυγικό αυτοεγκλωβίστηκε στην ιδεοληπτική ρητορική
Facebook Twitter Whatsapp

«Χρειάζεται προσοχή. Χρειάζονται λιγότερες δηλώσεις και περισσότερα έργα», τονίζει το Ποτάμι και προσθέτει πως χρειάζεται «οργανωμένη συστράτευση όσων μπορούν να βοηθήσουν. Χρειάζονται διακριτοί ρόλοι και όχι κρυφτούλι πίσω από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.
 

«Χρειάζεται προσοχή. Χρειάζονται λιγότερες δηλώσεις και περισσότερα έργα», τονίζει το Ποτάμι και προσθέτει πως χρειάζεται «οργανωμένη συστράτευση όσων μπορούν να βοηθήσουν. Χρειάζονται διακριτοί ρόλοι και όχι κρυφτούλι πίσω από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις».

«Οι αλλεπάλληλες κυβερνητικές συσκέψεις να μην γίνονται για το θεαθήναι. Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο για να αφεθεί σε ένα υπουργείο που διαρκώς σχεδιάζεται και ενισχύεται αλλά στην πράξη ακόμη δεν υφίσταται», σημειώνει το Ποτάμι και υπογραμμίζει:

Δυστυχώς, το λέγαμε από την αρχή: Το δήθεν Συντονιστικό επιτείνει την πολυαρχία και αυτοεγκλωβίστηκε στη γνωστή ιδεοληπτική ρητορική. Η εικονική πραγματικότητα που έχτιζε καταρρέει. Και πρέπει οι τοπικές κοινωνίες να βοηθηθούν υλικά αλλά κυρίως να πειστούν ότι το κράτος δεν τους πετάει απλώς μια καυτή πατάτα. Οι συνθήκες "φιλοξενίας" χιλιάδων ανθρώπων πρέπει να αλλάξουν άμεσα και να μην αφήνουν χώρο σε εικόνες σαν τις χτεσινές. Το Ποτάμι είναι στη διάθεση των αρμοδίων με σχέδια και ανθρώπους.

«Το προσφυγικό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά για να εμπλακεί η Ευρώπη χρειάζεται σχέδιο με χρονοδιαγράμματα και κόστη», αναφέρει και καταλήγει:

Το Ποτάμι έχει ήδη ξεκινήσει εκστρατεία στις Βρυξέλλες για να αντιληφθούν στην Ευρώπη ότι τα χρήματα ποτέ δεν θα είναι αρκετά αν δεν συνοδευτούν από την πραγματική εμπλοκή των ευρωπαϊκών μηχανισμών στη διαχείριση και απορρόφηση των προσφυγικών ροών.