Breaking News

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία

current views are: 7

1 Απριλίου 2016
Δημοσίευση10:28

Έκκληση για ψυχραιμία από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο Ανδρέα Μιχαηλίδη

Έκκληση προς όλους τους πολίτες της Χίου να επιδείξουν ψυχραιμία, αφού στο νησί σημειώθηκαν συμπλοκές με μαχαίρια, απευθύνει ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, σε δήλωσή του.

Δημοσίευση 10:28’

Έκκληση προς όλους τους πολίτες της Χίου να επιδείξουν ψυχραιμία, αφού στο νησί σημειώθηκαν συμπλοκές με μαχαίρια, απευθύνει ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, σε δήλωσή του.

Έκκληση προς όλους τους πολίτες της Χίου να επιδείξουν ψυχραιμία, «στην εξαιρετικά δύσκολη για τη χώρα μας σημερινή συγκυρία και με αφορμή τις εκρηκτικές διαστάσεις που έχει λάβει το προσφυγικό στον τόπο μας», αφού στο νησί σημειώθηκαν συμπλοκές με μαχαίρια, απευθύνει ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, σε δήλωσή του.

Ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρει ότι αντιλαμβάνεται ότι η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, εξωθεί την κοινωνία στα όριά της. «Μέχρι τώρα έχουμε δείξει σε μέγιστο βαθμό την αλληλεγγύη μας και την ανθρωπιά μας απέναντι στη δυστυχία των ανθρώπων αυτών που έρχονται στο νησί μας. Δεν πρέπει επομένως σε μια εκρηκτική όντως κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, να ακυρώσουμε με ενέργειές μας την ιστορία μας» τονίζει.

«Από την άλλη πλευρά» προσθέτει ο βουλευτής «η εφαρμογή της συμφωνίας για το προσφυγικό, παρά τις όποιες επιφυλάξεις έχουμε διατυπώσει, θα συμβάλει σε κάποιο βαθμό, στην άμεση εκτόνωση της κατάστασης», ενώ υπογραμμίζει ότι «το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό για να παίζουμε μικροπολιτικά παιχνίδια και να επενδύουμε σε πολιτικά οφέλη σε βάρος της κυβέρνησης».

Κατά τις άγριες συγκρούσεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο hot spot της Χίου στο Χάλκειος ανάμεσα σε πρόσφυγες και μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων τραυματίστηκαν τρία άτομα στο κεφάλι και τα πόδια, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Χίου, όπου και νοσηλεύονται. 

Αυτή την ώρα, όπως επισήμανε στο Newpost ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Χίου Γιώργος Παντελίδας, στο σημείο βρίσκεται μία διμοιρία των ΜΑΤ, ωστόσο δεν έχει λάβει την απαραίτητη εντολή για να παρέμβει.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και οξυμένη αλλά εμείς ως αστυνομικοί βρισκόμαστε εκτός καταυλισμού γιατί έτσι είναι οι εντολές. Αν ζητηθεί η διμοιρία που βρίσκεται έξω από τον καταυλισμό, θα παρέμβει», σημείωσε.

 


σχετικα αρθρα