Σε τροχιά πλήρους σύγκρουσης κινείται πλέον η αξιωματική αντιπολίτευση με την κυβέρνηση, καθώς η Συγγρού αυξάνει ολοένα και περισσότερο την πολιτική πίεση στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με το σχεδιασμό των συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη η επίθεση θα είναι σε όλα τα μέτωπα και θα έχει ως κεντρικό στόχο τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Όπως εξηγούσε κορυφαίο στέλεχος του γαλάζιου επικοινωνιακού επιτελείου στο newpost.gr, σε αντίθεση με τη ΝΔ που το κόμμα χαρακτηρίζεται κυρίως από τη βάση την οποία εκφράζει ο αρχηγός, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ως σημείο αναφοράς μόνο τον κ. Τσίπρα και τις προσωπικές κινήσεις του. Με βάση το σκεπτικό αυτό, μια αποδόμηση του προέδρου του κυβερνώντος κόμματος θα σημάνει και την αρχή της κατάρρευσης για το κόμμα του, σύμφωνα με την ίδια πηγή από τη ΝΔ. 

Στο πλαίσιο αυτό δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Συγγρού, ανήμερα της Πρωταπριλιάς, η «λίστα με τα δέκα ψέματα του κ. Τσίπρα», που όπως αναφέρονταν στη σχετική ανακοίνωση «δεν ειπώθηκαν Πρωταπριλιά» και ανάμεσα στα οποία ήταν η κατάργηση του Μνημονίου, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, η επιστροφή της 13ης σύνταξης και η επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ.

Είναι σαφές πλέον ότι η ΝΔ, έπειτα και από το αίτημα Μητσοτάκη για εκλογές αλλά και ενόψει του Αρμαγεδδώνα των μέτρων 5,5 δις που φέρνει η κυβέρνηση, απευθύνεται όχι μόνο στους ψηφοφόρους τους που έχουν πληγεί από την κυβερνητική πολιτική, αλλά κυρίως στους πολίτες που είχαν επενδύσει πάνω στη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ και είδαν τις ελπίδες τους να διαψεύδονται, με αποτέλεσμα τώρα να είναι πολιτικά άστεγοι.

Άλλωστε, σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, το αίτημα προς τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου να αποχωρήσουν και να στήσουν κάλπες για να εκλεγεί η επόμενη κυβέρνηση, με δεδομένο ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν βιάζεται να κυβερνήσει, μαζί με το αίτημα για εξεταστική αναφορικά με τα capital controls και το τρίτο μνημόνιο, ήταν ένα πρώτο βήμα άσκησης πίεσης προς τον Αλέξη Τσίπρα, το οποίο όπως έλεγαν από τη Συγγρού, ανταποκρίνεται στο συναίσθημα των Ελλήνων.

Στο ίδιο πλαίσιο και της ίδιας έντασης, ήταν τα συμπεράσματα από την συνεδρίαση της Επιτροπής θεσμών που έβγαλε η ΝΔ για την κατάσταση στη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με την λεωφόρο Συγγρού, από τα όσα ειπώθηκαν στην Επιτροπή προκύπτει ότι «ο κ. Παπαγγελόπουλος εκτελεί πιστά το οργανωμένο σχέδιο του κ. Τσίπρα για την χειραγώγηση της Δικαιοσύνης», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά

Παράλληλα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπενθυμίζουν ότι είπαν «ναι» για λόγους αρχής στη πρόταση της κυβέρνησης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τα δάνεια των κομμάτων και των μέσων ενημέρωσης. Ωστόσο, σημειώνουν, ότι το «όχι» του κ. Τσίπρα στην δική τους πρόταση για τη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες η ελληνική οικονομία οδηγήθηκε στα capital control και το τρίτο Μνημόνιο, εκθέτει τον ΣΥΡΙΖΑ και απέδειξε την μικροκομματική τακτική που εφαρμόζει ο πρωθυπουργός.