Να μην αφήσει την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη που της δόθηκε με τη δημοσιοποίηση των διαλόγων των υψηλόβαθμων στελεχών του ΔΝΤ, είναι αποφασισμένη η ελληνική κυβέρνηση.

Για το λόγο αυτό, διεθνοποιεί το ζήτημα, με τηλεφωνικές συνομιλίες που θα έχει για το σκοπό αυτό ο Αλέξης Τσίπρας με ομολόγους του και ευρωπαίους αξιωματούχους, ενώ αποστέλλει και επιστολή στην Κριστίν Λαγκάρντ, με την οποία την καλεί να πάρει θέση (έχει επίσης από την πρώτη στιγμή συνομιλήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλο και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση).

Επίσης, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από του αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη να ενημερώσει τους επικεφαλής των ευρωομάδων, καθώς και τον Ρομπέρτο Γκουαλτγιέρι, επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για την παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος.

Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η ευκαιρία στο διεθνή οργανισμό να ξεκαθαρίσει τη θέση του ή, αν αντιθέτως, ο Πόουλ Τόμσεν είναι αυτός που σέρνει το ΔΝΤ από τη... μύτη. Στελέχη του οικονομικού επιτελείου που έχουν την εμπειρία της αντιπαράθεσης με την Ντέλια Βελκουλέσκου, παρατηρούσαν εξάλλου ότι δεν έχουν πρόβλημα με τη δική της στάση. Με εκείνους όμως που η ελληνική κυβέρνηση έχει, όντως, πρόβλημα, είναι με εκείνους τους παράγοντες του ΔΝΤ που ζητούν διαρκώς μέτρα, ενώ δείχνουν να αγνοούν το διεθνές περιβάλλον (προσφυγική κρίση, συζήτηση για Brexit κ.ο.κ.).

Δεν έχουν περάσει άλλωστε πολλές ημέρες από τότε που ο Νίκος Παππάς εξέφραζε τη δυσφορία του με εκείνους που χτίζουν προσωπικές καριέρες πάνω στο θέμα αυτό, φωτογραφίζοντας έτσι -σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr- τον Πόουλ Τόμσεν. Δεν είναι λίγες οι φορές τον τελευταίο χρόνο, στις οποίες ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τομέα του ΔΝΤ έδινε την αίσθηση στους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης ότι έκανε προσωπικό παιχνίδι.

Ώρα για ξεκαθάρισμα συνεπώς, λένε στην Αθήνα.